Hlavní obsah

Tipy na prodloužený víkend: Vychutnejte si vína, protáhněte se na závodech

Novinky, sir, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodloužený velikonoční víkend sice neslibuje nijak závratně hezké počasí, pokud se však nenecháte zaskočit deštěm, můžete vyrazit na několik závodů. Ať už holdujete běhu, či cyklistice, vyberete si z obojího. Pokud by vás přeci jen jarní déšť zahnal pod střechu, můžete si pošmourné počasí zpříjemnit třeba sklenkou dobrého vína.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte na závody navzdory pošmournému počasí. Ilustrační foto

Článek
Praha

Parním vlakem na Křivoklát

O velikonočním víkendu se můžete svézt parním vlakem z pražského smíchovského nádraží na Křivoklát. Vlak tažený parní lokomotivou Šlechtična vyjíždí ze Smíchovského nádraží v 9.00 hodin. Po příjezdu na hrad vás bude čekat historický průvod i vystoupení komediantů nebo šermířů. Po předložení zpáteční jízdenky dostanete 20procentní slevu na vstupné do hradu. Více zde.

Velikonoční trhy

Jako každou sobotu se i tento týden konají trhy na Rašínově nábřeží. Tentokrát bude ale trh prodloužen až pod Výtoň a speciálně připraven na velikonoční svátky. Prodávat se budou suroviny na velikonoční pokrmy, jako jsou kopřivy a uzené do nádivky, kůzlečí maso i kvalitní mouka. Více zde.

Závody v Bohnicích

Přijďte se po dlouhé zimě pořádně protáhnout. V pátek a sobotu se na bohnické bikrosové dráze u Čimického háje konají závody. Pátečního se můžete zúčastnit úplně každý, kdo se zavčas registruje. V sobotu se pak jede druhý závod série Českého poháru BMX. Podrobnosti zjistíte zde.

Středočeský kraj

Velikonoce na Žlebech

Příjemnou atmosféru dobového tržiště můžete zažít v zámeckém areálu od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí. Vystoupí sokolníci i umělci hrající veselé lidové písně. Jarmark spojte s prohlídkou státního zámku. Průvodci vám během speciálních svátečních prohlídek prozradí třeba to, od jakých bolestí vám pomohou jarní bylinky a které netradiční velikonoční obyčeje prováděli naši předci. Další informace zde.

Pomáhejte s Kuřetem

Na zámku v Mníšku pod Brdy se již poněkolikáté uskuteční oslava Velikonoc s organizací Pomozte dětem, jejímž maskotem je žluté Kuře. Nedělní program láká na řemeslný trh, hudební vystoupení nebo šermířské souboje. Kromě zábavy jde ovšem o pomoc těm nejmenším. Více se o akci dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Velikonoční koncert

Za kulturou můžete vyrazit v sobotu odpoledne do obce Zlatá Koruna. V kostele Nanebevzetí Panny Marie se uskuteční velikonoční koncert. Těšit se můžete na dílo Missa Brevis českého houslisty Jiřího Pavlici, ale také na koncert slavného barokního skladatele Antonia Vivaldiho. Vstupné je za 100 korun. Více zde.

Plzeňský kraj

Jarmark na zámku Kozel

Zpříjemněte si Velikonoční pondělí návštěvou velikonočního jarmarku na státním zámku Kozel, nejnavštěvovanějším zámku v Plzeňském kraji. Těšit se můžete na široký sortiment řemeslných produktů od bižuterie po dárková mýdla. K prodeji budou také sýry, marmelády nebo medovina a chybět nebudou ani oblíbené grilované klobásy. Další informace zde.

Karlovarský kraj

Mezinárodní výstava koček

Český Svaz Chovatelů pořádá v Karlových Varech již tradiční mezinárodní výstavu koček, která se bude konat nadcházející sobotu a neděli. Pokud se nestihnete přihlásit s vaším mazlíčkem nebo jste jen milovníci koček a doma žádnou nemáte, můžete se přijít těmto domácím šelmám jen tak obdivovat. Bude se na co dívat. Více o akci zde.

Ústecký kraj

Otevření Terezína

V sobotu se po roce opětovně otevírají brány pevnosti Terezín. Návštěvníkům budou k dispozici nově opravené prostory, ale také na ně dýchne atmosféra 18. století — k vidění bude například vojenský výcvik dle dobových předpisů. Jelikož otevření Terezína připadá na Velikonoce, hosté zde naleznou také stánky s jarními dekoracemi. Další informace zde.

Liberecký kraj

Velikonoční víkend v Dolánkách

Dlaskův statek se nachází v Dolánkách u Turnova v malebném údolí řeky Jizery. Statek je typickou ukázkou lidové architektury z 18. století. V sobotu se tu konají tradiční velikonoční oslavy spojené s jarmarkem i symbolickým vynášením Smrtky.  Více zde.

Královéhradecký kraj

Košt vín

Začátek prodlouženého víkendu je nutné oslavit. A jak jinak než se sklenkou dobrého vína. V královehradecké vinotéce Klaret se v pátek koná degustace vín z loňského roku. Hrát k němu bude živá hudba, ale můžete se těšit také na soutěž o ceny, tombolu nebo povídání o víně. Vstupné na akci je za 150 korun. Více zde.

Pardubický kraj

Vinařský půlmaraton

Předpověď na víkend sice není ideální, ale pokud náhodou dostanete chuť se trochu proběhnout, v Pardubicích se v sobotu uskuteční půlmaraton. Zváni jsou všichni, ať už běhají každý den či nárazově. Připraveny jsou dva okruhy a na oba se ještě můžete zaregistrovat. Pardubický vinařský půlmaraton je navíc určen také pro handicapované i pro jezdce na koloběžkách. Více najdete zde.

Vysočina

Výšlap na Javořici

V sobotu se uskuteční první akce nového seriálu výstupů na české kopce a hory. Při premiéře půjde o nejvyšší vrchol Českomoravské vrchoviny Javořici. Patronem bude judista Lukáš Krpálek. Výstup začíná v obci Mrákotín, kde všichni účastníci obdrží batůžek s mapou. O čas nejde, každý může zvolit vlastní tempo. Podrobnosti najdete zde.

Jihomoravský kraj

Jarní MotorTechna

V sobotu se na brněnském výstavišti uskuteční jarní burza historických vozidel spojená s výstavou automobilů a motocyklů. Součástí je také prezentace prací restaurátorských dílen. Pokud patříte mezi nostalgické milovníky starých strojů, nenechejte si akci určitě ujít, koná se pouze dvakrát ročně. Další informace zde.

Olomoucký kraj

Slavnosti v Olomouci

V neděli se na Horním náměstí v Olomouci uskuteční nová akce, která si klade za cíl řádně přivítat jaro. Velikonoční slavnosti se zaměřují především na koncerty lidové a cimbálové muziky, připraven je ale také průvod, jarmark s tradičními řemeslnými výrobky nebo gastronomické speciality. Více zde.

Zlínský kraj

Cyklozávod

Ještě nemáte jasno, jak strávíte sobotu? Můžete vyrazit na 15. ročník cyklistického závodu Force Chřibská padesátka. Ten proběhne v areálu výstaviště Floria v Kroměříži, na výběr je z více tras, počet závodníků na dlouhé trase je stanoven na 500 cyklistů. Na akci je stále možné se registrovat. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Pochod na Moravici

Na příjemný turistický výšlap se můžete vydat v sobotu. Jeho start i cíl je v Hradci nad Moravicí. Na výběr je ovšem z různě dlouhých tras, nejkratší měří přes 15 kilometrů, zatímco nejdelší 50. Šedesátikilometrovou lze zdolat také na kole, startovné je za symbolických 30 korun. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám