Hlavní obsah

Egypt ustoupil od zdražení turistických víz do země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víza do Egypta se oproti původním plánům zdražovat nebudou. Cena jednorázových turistických víz do země zůstane pro letošní sezónu na úrovni loňska, tedy na 25 dolarech (634 korun). Na pondělní tiskové konferenci v Praze to uvedli guvernéři oblastí Rudé moře a Jižní Sinaj. Zdražení na 60 dolarů bylo přitom původně plánováno už od července.

Foto: Profimedia.cz

Hurghada je jednou z oblíbených oblastí v Egyptě.

Článek

Egyptský velvyslanec v ČR Abdar Rahmán Saláhaddín na tiskové konferenci uvedl, že doufá v to, že i tento krok přispěje k tomu, že se Egypt vrátí zpět jako jedna z předních destinací pro české turisty, kteří hledají relaxaci a kulturu.

Podle guvernéra oblasti Rudého moře Ahmada Abdalláha Egypťané využili období posledních let, kdy návštěvnost země poklesla, především k rekonstrukci některých hotelů a dokončení bezpečnostních opatření na letištích. „Chceme podpořit fakultativní výlety, málokterá země světa nabízí pohled na takové kulturní a historické památky jako právě Egypt,” uvedl Abdalláh.

Cestovní kanceláře: Egypt je hitem sezóny 

„Hlavní výhodou Egypta je to, že nabízí skvělé služby za vynikající ceny, které lze jen těžko zajistit v ostatních destinacích. Loňskou sezónu navíc spousta hotelů využila k rekonstrukcím hotelů, a tak jsou na novou sezónu skvěle připraveni. Egypt je zkrátka nenahraditelnou destinací s celoroční sezónou, ať se to týká kvality služeb, či nádherného Rudého moře, které tolik láká milovníky potápění a šnorchlování,“ komentovala situaci ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Marketingový ředitel EXIM tours Stanislav Zíma pak doplňuje trend, kterým se výběr dovolené v Egyptě řídí: „Čeští turisté požadují stále častěji kvalitnější služby – u hotelů to znamená přesun ke 4* a 5* kapacitám, požadavek na služby all inclusive, na wellness a fitness vybavení hotelů. Klienti oceňují vybavení hotelů pro děti – tobogany, aquaparky, programy pro děti. Rostou i požadavky na delegáty – česky hovořící delegát je důležitým parametrem pro výběr dovolené,“ tvrdí Zíma.

Na skutečnost, že Egypt nerovná se jen Hurghada, pak upozornil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. „Egypt se letos znovu velmi výrazně vrací na scénu, nárůst zájmu je rapidní. Nejde jen o Hurghadu, ale i o středisko Marsa Alam. Úroveň služeb šla výrazně nahoru a turisté se do svých oblíbených a často nově zrekonstruovaných hotelů znovu vrací. V poměru cena/výkon je Egypt aktuálně bezkonkurenční destinací," dodal Bezděk.

MZV: Pozor mimo resorty a významné památky

České ministerstvo zahraničí uvádí, že bezpečnostní situaci v Egyptě považuje za stabilní s výjimkou severu Sinajského poloostrova a západní hranice s Libyí. „V některých oblastech, včetně Káhiry, může docházet k teroristickým útokům, zaměřeným převážně proti egyptským bezpečnostním složkám a jejich infrastruktuře,” uvádí ministerstvo. Kromě zájezdů s CK a návštěv významných památek, jejichž bezpečnost je zajištěna, MZV doporučuje cestovat do Egypta pouze v odůvodněných případech.

Prodeje zájezdů na léto podle cestovních kanceláří ukazují, že poptávka po dovolené v Egyptě letos stoupá, ukázala nedávná anketa mezi cestovními kancelářemi. CK očekávají, že země na Nilu se letos zařadí do první pětky nejpopulárnějších destinací pro letecké zájezdy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám