Hlavní obsah

Muž vyrazil na roadtrip s netradičním chlupatým doprovodem

Novinky, mšv

Australan Rich East se před nějakými dvěma lety rozhodl seknout s prací a vyrazit na roadtrip. Prodal všechen majetek, včetně svého domu. Jediné, čemu nedokázal dát sbohem, byla jeho kočka Willow, kterou se rozhodl vzít na bláznivý a dobrodružný výlet s sebou. Společně projeli všechny australské státy a po 50 000 kilometrech svoji cestu nedávno zakončili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australan vyrazil na cesty s opravdovou kočkouVideo: Caters News, AP

 
Článek

Hlavní hrdinkou celého příběhu je ve výsledku právě Willow, která se na cestách ukázala být skvělou společnicí. Se svým parťákem Richem si užívala jednak líných dní uprostřed australských pustin nebo treky po horách. East její společnost také ocenil, na cestu se totiž rozhodl vypravit po rozchodu. „Nedokážu si představit, že bych byl na cestě bez svojí věrné společnice. Je moje spřízněná duše,“ prohlásil o kočce Australan.

„Zažili jsme spolu mnoho skvělých věcí, třeba jsme vyjeli lodí k Velkému korálovému útesu nebo jsme si užili léto na travnaté náhorní rovině Dorrigo. Někteří lidé si samozřejmě mysleli, že jsem blázen, když cestuju s kočkou. Ale Willow je hrozně v pohodě,“ zastává se East své společnice. Dodává, že si nedokáže po svém boku představit lepšího spolucestujícího.

Foto: Profimedia.cz

Kočka Easta doprovázela na pouti dlouhé 50 000 kilometrů.

Od doby, co se před dvěma lety vypravila netradiční dvojka na cestu, povedlo se jí procestovat všech osm států a teritorií Austrálie. Díky tomu se Willow stala pravděpodobně první kočkou v historii, která takovou cestu urazila. „Cestování s kočkou je podle mě mnohem jednodušší než se psem. Ti vyžadují více pozornosti, zatímco Willow se dokázala zabavit i sama. Život na cestě jí vyhovoval. Zatímco jsem řídil, tak spala na sedadle. Navrhoval jsem jí, že bychom si to někdy mohli vyměnit, ale odmítla,“ vtipkuje East.

Nejspíš dojde i na pokračování

Ačkoli jsou kočky proslulé svou nezávislostí a tím, že jsou schopné na dlouhý čas zmizet a nikdo o nich nemá ani ponětí, Willow se prý vzdálila od Easta nejdéle 100 metrů a vždy čekala, zda vyrazí na průzkum s ní. „Máme nepsanou dohodu. Ví, že bych bez ní nikdy neodjel a já vím, že když se někam náhodou zaběhne, zase se vrátí,“ tvrdí muž.

Foto: Profimedia.cz

Willow byla věrnou společnicí, která se jen málokdy vzdálila od svého lidského doprovodu.

Většina dnů se během dvouletého putování sestávala z obvyklé rutiny — prohlídka místa, odpočinek, jídlo a poté krátký přesun někam dál. Netradiční dvojice ujela vždy nejméně 60 kilometrů denně. Večer si Australan s kočkou našli místo na táboření, připravili večeři a pak si vyšli ještě na krátkou procházku.

Jako jeden z nejhezčích zážitků považuje East výstup na jednu z australských hor, kam stihli vystoupat těsně před západem slunce. „Willow skoro vyběhla z auta a uháněla napřed. Vždy se ohlédla, jestli jdu za ní a její výraz skoro říkal, ať přidám,“ vypráví muž.

Svého rozhodnutí opustit nudný život, vše prodat a vydat se na dobrodružnou cestu East nelituje. „Když vás něco v životě nenaplňuje, zbavte se toho,“ tvrdí East rozhodně. Bizarní dvojice nedávno svou cestu zdárně dokončila a Australan tvrdí, že něco podobného v budoucnu nejspíš zopakují. „Chceme dodat odhodlání všem, kteří plánují vydat se na podobný výlet, třeba i s chlupatými společníky,” uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám