Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte na tříkrálové koledování nebo degustaci vín

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První letošní víkend se kvapem blíží a s ním také první akce. Některé se pojí k ukončení vánočních svátků. Zatímco s dětmi můžete vyrazit například na tříkrálové koledování, dospělé lákají koncerty nebo třeba degustace vín. V Praze pokračuje cyklus vlastivědných vycházek, v Rožňově pod Radhoštěm se koná výstava ledových soch.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi koledovat po boku tří králů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Zavírání Vánoc

Vypravte se s dětmi v neděli na Chvalský zámek. Tradiční tříkrálovou akcí se budou uzavírat Vánoce. Na nádvoří uslyšíte vánoční písně a koledy v podání dětského sboru, těšit se můžete také na svatou rodinu či živé velbloudy, naposledy budou zpřístupněny také vánočně laděné výstavy. Více najdete zde.

Vlastivědné procházky

I v novém roce připravila agentura Prague City Tourism vlastivědné procházky po metropoli. První se uskuteční i tento víkend. Volná místa jsou stále na sobotní barrandovskou vycházku nebo do Trmalovy vily a okolí, v neděli pak třeba na prohlídku Národního divadla pro děti. Další informace najdete zde.

Tříkrálový koncert

V neděli se ve farnosti sv. Matěje koná tříkrálový koncert k uzavření vánočních svátků. Návštěvníci uslyší písně a pastorely v podání sboru Hora Fugit, k vidění budou také čerstvé perníkové jesličky. Akce začíná v 15:00 hodin. Více zde.

Středočeský kraj

Exkurze do cukrovaru

Zajímá vás, jak se vyrábí cukr? V sobotu máte zcela poslední možnost využít exkurze do cukrovaru v Dobrovici, kde se jistě dozvíte spoustu zajímavých informací. Na prohlídku je ovšem nutné se předem objednat, plné vstupné je za 100 korun, snížené za 60. Podrobnosti najdete zde.

Tříkrálové koledování

V sobotu vyvrcholí Vánoce také v Muzeu lidových staveb v Kouřimi. Návštěvníky čeká obchůzka s tříkrálovou kolední hrou nebo také společné zpívání koled ve školní třídě. Pro děti i dospělé jsou přichystané také výtvarné a řemeslné dílny, ať už malba na skle nebo třeba výroba betlémské hvězdy a spousta dalšího. Více informací zde.

Jihočeský kraj

Večer hudby a poezie

Přijďte se v neděli ponořit do světa snů a fantazie do Centra kultury města Písek. Čekají na vás třeba varhanní improvizace nebo autorské čtení básní, jedna z částí večera bude provázena působivou projekcí. Vstupné je za 80 korun. Více zde.

Plzeňský kraj

Novoroční koncert

V neděli se na hradě Švihov uskuteční novoroční koncert. Účinkovat na něm bude Komorní orchestr Jižního předměstí a představí například skladby Antonia Vivaldiho nebo Johanna Sebastiana Bacha. Koncert potrvá zhruba hodinu. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Benefiční koncert

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mariánských lázních se v neděli uskuteční benefiční tříkrálový koncert. Zazpívá na něm smíšený sbor Fontána, zazní vánoční skladby a spirituály. Vychutnejte si naposledy vánoční atmosféru a přispějte na dobrou věc. Více zde.

Ústecký kraj

Den pohádek

Inscenace na motivy ruských lidových pohádek se odehraje v sobotu v mosteckém Divadle rozmanitostí. V jednom představení uvidí diváci hned tři pohádky, ocitnou se v oblacích, podmořské říši, ale i tajemném lese. Hru doplní také písně. Později téhož dne proběhne také představení Kocour v Botách. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Zimní koloběžky

V sobotu se v Hodkovicích uskuteční první koloběžkářská veselice letošního roku. Na děti čeká diskotéka prokládaná netradičními hrami a soutěžemi, dospělí mohou dorazit na přednášky, videoprojekce a zajímavé rozhovory. Akce proběhne ve dvou kulturních sálech budovy Hasičárny v hodkovické části Záskalí. Kompletní informace zde.

Královéhradecký kraj

Zima v pravěku

Zavítejte na víkendovou akci v Archeoparku Všestary a dozvíte se, jak vypadala zima v pravěku - sami se přesvědčíte, že ne vždy byla jen doba ledová. Čeká na vás komentovaná interaktivní prohlídka, ukázky zpracování kůže a vlny nebo třeba rozdělávání ohně. Další informace zde.

Pardubický kraj

Mistrovství v cyklokrosu

V sobotu se v Hlinsku uskuteční Mistrovství České republiky v cyklokrosu. Závodit se bude v kategoriích muži a ženy, které jsou dále rozděleny podle věku. Závod žen začíná v 11:30, mužský v 13:00. Akce se koná v parku v Olšinkách a přilehlém okolí. Více zde.

Vysočina

Tříkrálová prohlídka

Na prohlídku Pohádkové vesničky v Podlesí po boku tří králů můžete vyrazit v sobotu. Vzácná návštěva přijde přivítat Ježíška, chybět ale nebudou ani nejrůznější pohádkové bytosti. Prohlédnout si budete moci venkovní prostory vesničky a pro děti je přichystaná i malá soutěž. Na akci je nutná rezervace. Informace zde.

Jihomoravský kraj

Degustace U Kapličky

Ve vinařství U Kapličky se v sobotu uskuteční tříkrálová degustace vín a zabijačka. Za vstupné 350 korun vás čeká neomezená konzumace mladých vín a atmosféru doplní cimbálová muzika. Kromě zabijačkových specialit je připraven také prodej uzenin a sýrů. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Výstup na hrad

V sobotu se uskuteční tradiční novoroční výstup na hrad Helfštýn. Památka se otevře už v 8:00 hodin ráno a přístupný bude až do odpoledne. Na návštěvníky čeká jednotné vstupné 20 korun. Otevřeno bude ovšem jen studio na hradním nádvoří, kde si účastníci mohou vyzvednout upomínkový předmět, ostatní expozice budou uzavřené. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Ledové království

V Rožnově pod Radhoštěm se až do neděle koná již 19. ročník mezinárodního sochařského symposia. Přijeďte obdivovat krásy ledových soch, z nichž některé jsou určené pro selfie fotografie. Obdivovat je můžete také v osvětlené kryté galerii, v sobotu je přichystán i doprovodný hudební program a spousta dalších atrakcí. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Čtení pro nejmenší

V několika lednových termínech se v Památníku Petra Bezruče v Opavě uskuteční workshop, v jehož rámci proběhne čtení knížky Běží liška k Táboru pro ty úplně nejmenší. Vstupné je za 20 korun, nutná je však včasná rezervace. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám