Hlavní obsah

Rekordně velký reklamní poutač se stal turistickým tahákem

Novinky, mšv

Turistickou atrakcí se může stát kdeco. V americkém městě High Point v Severní Karolíně je to třeba obrovská komoda. Ve své době byla největší na světě. A ačkoli se jedná jen o jakýsi reklamní poutač, který High Point prezentuje jako hlavní město nábytku, turisté se u něj rádi fotí. Kde jinde by totiž našli ponožky tak velké, že by se do nich celí vešli?

Foto: Profimedia.cz

Komoda v americkém High Pointu se stala vyhledávanou turistickou atrakcí.

Článek

Příběh obří komody se začal psát v roce 1920. To v High Pointu vyrostla budova, která sloužila jako tamní informační kancelář. O celých 76 let později byla kompletně zrenovována a transformována na obrovskou komodu, vysokou přes 11,5 metru. Předlohu, podle níž rekordní skříň navrhli, mohou turisté spatřit v novém návštěvnickém centru.

Foto: Profimedia.cz

Komoda v americkém High Pointu je největší na světě.

Obrovská stavba se okamžitě stala turistickým lákadlem. Není se čemu divit, málokde by lidé nalezli něco tak bizarního. Kromě toho, že komoda odkazuje k nábytkářské tradici města, velké ponožky, které visí z jednoho šuplíku, zase odkazují k punčochářskému průmyslu.

Rekord však komoda nedržela příliš dlouho. O několik let později u velkého obchodu s nábytkem vyrostla konkurenční skříň dvakrát tak velká, která měří přes 24 metrů. Originál je ale originál, a tak se turisté dodnes mnohem raději fotí u té původní, byť nižší.

Reklama

Výběr článků

Načítám