Hlavní obsah

Pyramidy v Antarktidě podle konspirátorů vybudovali lidé

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze sedmi divů světa, egyptské pyramidy, možná nejsou unikátní. V Antarktidě se totiž nacházejí hory, které mají pravidelný jehlanovitý tvar a konspirační teoretici tvrdí, že se rovněž jedná o pyramidy, které v hluboké historii vybudovali lidé. Na mapách lze skutečně vrchol s názvem Pyramid Peak nalézt a vědci tvrdí, že kdysi dávno mohla v Antarktidě nějaká civilizace opravdu žít.

Foto: Profimedia.cz

Své pyramidy má i Antarktida. Ilustrační foto

Článek

Na internetu se totiž objevilo video konspirátorské skupiny Third Phase of the Moon, která tvrdí, že se nejedná o hory, ale o skutečné, lidmi postavené pyramidy, pod kterými se navíc ukrývá tajná základna mimozemšťanů. Informovaly o tom britské portály Express či Daily Mail.

Express píše, že vědci už v roce 2009 tvrdili, že kdysi dávno mohla v Antarktidě panovat teplota kolem 20 stupňů, a tudíž zde mohla existovat i nějaká civilizace.

Pyramid Peak ve Viktoriině zemi

Ale Pyramid Peak, ačkoli svým pravidelným tvarem dokáže přivést mnohé na pochyby, je oficiálně horou. Nachází se v části Antarktidy zvané Viktoriina země. Podobné vrcholky se nacházejí například i v USA, i když nejsou tak pravidelné. Jedna z hor je například v Montaně. Za evropský Pyramid Peak by se pak dal považovat švýcarský Matterhorn, který má také tvar jehlanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám