Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrobte si ozdoby, vyrazte na snowboard nebo brusle

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu nastává vánoční období, proto přišel čas vyrobit si třeba ozdobičky na stromek. S dětmi si je můžete vytvořit například v liberecké iQlandii netradiční 3D technologií, nebo na zámku ve Ždáru nad Sázavou. V Olomouci můžete vytáhnout brusle a vydat se na veřejné kluziště, v Praze můžete překvapivě vyrazit na snowboard.

Foto: Österreich Werbung

Vyrazte s dětmi na snowboard, nemusíte ani na hory.

Článek
Praha

Na skok do zimy

O víkendu se můžete na chvíli přenést na hory. V areálu Freestyle Kolbenka budete mít totiž vstup na hodinu zcela zdarma. Můžete si natrénovat lyžování, skoky na snowboardu nebo si zaskákat třeba na trampolínách. Akce se koná u příležitosti zahájení lyžařské sezóny v Rakousku. Více informací zde.

Staročeský jarmark

Ve středisku Toulcův dvůr se v sobotu uskuteční tradiční staročeský mikulášský jarmark. K zakoupení budou malé dárečky, předvánoční čas si budete moci zpříjemnit starými řemesly nebo se zahřát medovinou. Děti si v dílničkách vyrobí předměty, které se vztahují k Mikuláši, a potkat se budete moci s adventními postavami. Více naleznete zde.

Dobročinný jarmark

V neziskové organizaci Domov Sue Ryder v Michelském dvoře se v sobotu uskuteční dobročinný vánoční jarmark. Pochutnat si můžete na nejrůznějších dobrotách, nakoupit třeba i dárky pod stromeček, svojí účastí podpoříte péči o seniory. Pro děti jsou připravena drobná představení, třeba loutkové divadlo nebo i výtvarné dílny. Více zde.

Středočeský kraj

Bruslička v Kralupech

Přijďte si v neděli s těmi nejmenšími vyzkoušet lední hokej na stadión v Kralupech. Ať už jsou vaše ratolesti zdatnějšími bruslaři, či ne, na ledě i mimo něj jsou přichystány dvě hodiny plné zábavy. Akce je určena pro děti od čtyř do osmi let, základní vybavení jako brusle, helmu či rukavice s sebou. Startuje se v 9:30 hodin. Další podrobnosti zde.

Advent v Nelahozevsi

Zejména rodinám s dětmi je určena akce, která proběhne o víkendu na zámku Nelahozeves. Pro nejmladší je připraveno divadlo, kejklíři nebo řemeslné dílny, kde si budou moci ozdobit perníčky, vyrobit vánoční ozdoby nebo vyzkoušet malování na keramiku. Své umění na trzích předvede přes 100 řemeslníků, těšit se můžete i na nejrůznější dobroty. Více najdete zde.

Čertovská pohádka

V Pěnkavově dvoru v Benešově se v sobotu odehraje čertovská vánoční pohádka Jak voják s čertem zápolil. Čeká vás dramatická a napínavá pohádka o souboji statečného chasníka s Luciferem. Bude se bojovat, jezdit na koni i kouzlit. Více informací zde.

Jihočeský kraj

Pohádková kovárna

V Pohádkové kovárně v obci Protivín se na děti už chystají čerti, hastrmánci a nejrůznější pohádkové postavy, aby řekli něco o vánočních zvycích a tradicích. K ochutnání bude čertovský svařáček nebo dětský punč, v dílně si budete moci vyrobit vánoční ozdoby. Otevřeno je o všech adventních víkendech. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Nejkrásnější perníček

V Pivovarském muzeu v Plzni se uskuteční tradiční soutěž o nejkrásnější vánoční perníček. Přineste výtvor, který jste připravili s dětmi do 21. prosince a štěstí se usměje třeba na vás. V sobotu se v muzeu také koná tvořivá dílna k perníkářskému a truhlářskému řemeslu, kde pod dohledem zkušených lektorů můžete vánoční perníčky různě zdobit. Více informací zde.

Karlovarský kraj

Ježíškova cesta

Blíží se Vánoce a děti už jistě začínají psát své dopisy Ježíškovi. Na Božím daru funguje Ježíškova pošta, kam děti mohou své dopisy zaslat. Nebo se mohou vydat i po stopách tradiční vánoční postavy na Ježíškově cestě a plnit úkoly. Za jejich splnění dostanou malé dárky. Na výběr je z dlouhého či krátkého okruhu. Informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Advent v zoo

Ústecká zoo zve na první adventní neděli. Připraven je program s vánoční tematikou nebo rozsvěcení stromu. Děti si budou moci vyrobit dekorace, přiblížit si vánoční zvyky, připraveno bude také drobné občerstvení. Před rozsvícením stromu vystoupí dětský pěvecký sbor. Více zde.

Liberecký kraj

Vánoce v iQlandii

Liberecký zábavní park iQlandia chystá před Vánocemi speciální program. Líbilo se vašim dětem namalovat si ozdobu unikátním 3D perem? Vyzkoušet si to budou moci během specializovaného workshopu. Kromě toho se budou moci vaše ratolesti zúčastnit badatelské aktivity a vyrobit si vánočního mikroba. Více zde.

Královéhradecký kraj

Vánoční prohlídky

Zámek Hrádek u Nechanic chystá od soboty do 11. prosince speciální vánoční prohlídky. Návštěvníci se při nich seznámí s nejrůznějšími zvyky, tradicemi či historickou vánoční výzdobou. Zpřístupněna bude také zámecká kuchyně, kde budou k ochutnání pravý anglický vánoční punč nebo anglický čaj a také cukroví. Další informace zde.

Pardubický kraj

Den pro dětskou knihu

Akce na podporu čtenářství a čtenářské gramotnosti se uskuteční v sobotu v krajské knihovně Pardubice. Na místě bude čekat několik tematických zastávek, kde budou děti po boku pohádkových postav plnit nejrůznější úkoly. Za dobře splněné obdrží razítka, která mohou proměnit v bezplatnou registraci do knihovny na následující rok. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Adventní dílna

V sobotu se na zámku ve Žďáru nad Sázavou uskuteční první ze série adventních dílen pro děti. Připraveny budou mikulášské a čertovské omalovánky či vystřihovánky nebo výroba vánočních ozdob z terakoty. V rámci dílny budou moci také napsat svůj dopis Ježíškovi a odpověď na něj bude k vyzvednutí 17. prosince. Více se o dílnách dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Mikulášská jízda

V sobotu se ve Zbýšově uskuteční Mikulášské jízdy. Ve vláčku bude přítomen Mikuláš s čerty i anděly a děti dostanou za odříkanou básničku sladkou odměnu. Odjezdy ze Zbýšova směrem na důl Ferdinand budou probíhat každou hodinu od 10:00 do 16:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Ledové kluziště

Část olomouckého Dolního náměstí zdobí od 20. listopadu veřejné ledové kluziště, kam si můžete jít společně s dětmi zabruslit. Pokud nemáte brusle, k půjčení budou i na místě. Pro děti jsou přichystány také soutěže, během sezóny se můžete těšit například i na karneval na ledě. Více informací zde.

Zlínský kraj

Vánoční jarmark

V obci Chomýž se v sobotu uskuteční vánoční jarmark. Připraven bude tradiční stánkový prodej s výrobky a nejrůznějšími pochoutkami, pro děti je připravena Ježíškova tvořivá dílnička. V zimě zahřeje třeba pečený čaj, rodiče vánoční punč nebo grog. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Narozeniny v aquaparku

Frýdeckomístecký aquapark Olešná oslaví o víkendu 10. narozeniny. Na své si přijdou jak milovníci relaxu, tak rodiny s dětmi, pro které je připraven například výtvarný koutek. Celý víkend platí desetiprocentní sleva na všechno vstupné, připraveny jsou různé saunové ceremoniály či plavání při svíčkách. Podrobnosti zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám