Hlavní obsah

Nejžhavější destinací pro rok 2017 je podle Lonely Planet Kanada

Novinky, mšv

Kdo příští rok nenavštíví Kanadu, jako by nebyl. Průvodce Lonely Planet ji ve svém žebříčku vyhlásil nejžhavější destinací, která by cestovatelům rozhodně neměla uniknout. V těsném závěsu se nachází Kolumbie a Finsko. Vedle konkrétních zemí zveřejnil průvodce také nejlepších 10 měst, vévodí jim Bordeaux, Kapské Město a Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Moraine je jedním z hlavních lákadel kanadské přírody.

Článek

Hlavním tahákem Kanady je samozřejmě panensky nedotčená příroda, země má především v severní části velmi nízkou hustotu osídlení, proto je krajina člověkem zcela neovlivněná.

Nejsou to ovšem jen přírodní divy, které jsou lákadlem tohoto severoamerického státu. Kanada má mnoho životem pulzujících měst, ať už je to hlavní metropole Ottawa, Montreal ve francouzské provincii Québec nebo Toronto s ikonickou televizní věží. [celá zpráva]

Voňavá káva i Santova vesnička

Jihoamerická Kolumbie je zemí s velmi vřelou atmosférou a teplým podnebím. Charakteristickým vývozním artiklem je silná a kvalitní káva.

Lonely Planet na svých stránkách uvádí, že ačkoli stát nedisponuje žádným světovým divem, cestovatelům učaruje především mix živé kultury, přírody a otevřené náruče tamních obyvatel.

Jihoamerický klenot navíc v roce 2017 očekává první papežskou návštěvu po 30 letech.

Finsko uzavírá první trojici žebříčku. Netřeba ho nějak blíže představovat, jedná se o zemi tisíců jezer, kolébku saun a domov sobů. V severní části země, kdesi za polárním kruhem v Laponsku, se nachází známá Santova vesnička.

Foto: Profimedia.cz

Nad Laponskem mohou cestovatelé obdivovat polární záři.

Cestovatele uchvátí příroda, polární záře, v Helsinkách mohou obdivovat architekturu a objevovat třeba i pulzující noční život.

10 top destinací pro rok 2017 podle Lonely Planet
1. Kanada
2. Kolumbie
3. Finsko
4. Dominika
5. Nepál
6. Bermudy
7. Mongolsko
8. Omán
9. Barma
10. Etiopie
Zdroj: Lonely Planet

Domov památek i město andělů

V žebříčku 10 nejžhavějších měst figuruje na prvním místě francouzské Bordeaux, známé hlavně díky pěstování vína ve stejnojmenném regionu. Město má ovšem co nabídnout i těm, kteří rádi cestují za památkami. Po Paříži se v něm totiž nachází nejvíce památkově chráněných objektů ve Francii. Historická část je od roku 2007 také na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

V závěsu se nachází jihoafrické Kapské Město, zelená oáza uprostřed země, která patří mezi diamantové velmoci. Jižně od metropole se nachází slavný Mys Dobré naděje, ke kterému se váže například legenda o lodi Bludný Holanďan.

Foto: Profimedia.cz

Dominantkou pláže v Santa Monice je ruské kolo.

Trojici pak uzavírá americké Los Angeles, přezdívané Město andělů. Ať už láká slavnými plážemi, jako je třeba ta s ruským kolem ve čtvrti Santa Monica, nebo hvězdnou čtvrtí Hollywood, vždy se najde něco, co lze ve městě podniknout.

10 top měst pro rok 2017 podle Lonely Planet
1. Bordeaux, Francie
2. Kapské Město, Jihoafrická republika
3. Los Angeles, Kalifornie, Spojené státy americké
4. Merida, Mexiko
5. Ohrid, Makedonie
6. Pistoia, Itálie
7. Soul, Jižní Korea
8. Lisabon, Portugalsko
9. Moskva, Rusko
10. Portland, Oregon, Spojené státy americké
Zdroj: Lonely Planet

Reklama

Výběr článků

Načítám