Hlavní obsah

Kanadská příroda oslňuje modrými jezery i polární září

Novinky, mšv

Kanada je celosvětově známá díky lednímu hokeji. Kromě něj má však i oslnivou divokou přírodu plnou majestátních hor, jezer a lesů. Prozkoumat ji můžete skrze video australského fotografa a filmaře Andrewa Cooneyho, který severoamerickou zemi procestoval křížem krážem a pořídil více než 130 000 snímků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nechte se unést krásou kanadské přírodyVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Kanada mě opravdu oslnila a vtáhla. Je samozřejmě zcela odlišná od Austrálie a pro lidi z celého světa je fotografickým rájem,“ řekl Cooney pro agenturu AP. Jako zlatý hřeb uvádí ledovcové jezero Moraine, které patří k jednomu z nejnavštěvovanějších a nejfotografovanějších míst v Kanadě. Mohou za to nejspíš zasněžené hory, které ho obklopují nebo magicky modrá voda.

Jezero se nachází v národním parku Banff v provincii Alberta ve výšce 1885 metrů nad mořem. „Od doby, kdy jsem se poprvé o Kanadě učil, jsem doufal, že se k jezeru Moraine jednou podívám. Je vážně neuvěřitelné. Nikdy nezapomenu na chvíli, kdy jsem ho poprvé spatřil,“ vypráví fotograf.

Při své cestě zavítal fotograf například i do provincie Yukon, která sousedí s Aljaškou a nachází se za severním polárním kruhem. Jde odsud tedy sledovat polární záře. Severní provincie Kanady včetně Yukonu či Nunavutu, jsou navíc velmi řídce obydlené, tudíž většinu jejich území tvoří skutečně divoká a netknutá příroda.

„Kanada nikdy nezaujímala číslo jedna na mém seznamu zemí, které chci navštívit, to spíš Havaj či Afrika. Ale zamiloval jsem se do ní okamžitě,“ tvrdí fotograf. Cesta do země byla prý navíc rozhodnutá během několika minut. „Jednu minutu jsem vyhledával informace a za chvíli už jsem měl v ruce letenky. Kanadu jsem si vybral kvůli diverzitě, kterou nabízí,“ uzavírá fotograf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám