Hlavní obsah

Kam jít v Amsterdamu vyležet kocovinu? Zase do baru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosím dýchněte si, bude první věc, kterou uslyší návštěvníci takzvaného Mattova kocovinového baru. Ten nově o víkendech otevírá své brány v nizozemském Amsterdamu a je určen všem, kteří se chtějí po nočním tahu zregenerovat. Nabídne vše, co je k vyležení „opice“ zapotřebí, od postelí po oblíbené seriály.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Amsterdamu otevřeli první kocovinový bar na světěVideo: Caters News, AP

 
Článek

Do prvního kocovinového baru na světě mohou návštěvníci zavítat mezi desátou hodinou dopoledne a zdržet se až do šesti večer — protože někteří mají průběh střízlivění poněkud delší a náročnější. K vyčištění plic a lepšímu proudění krve přispěje několik minut inhalace čistého kyslíku.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci mohou inhalovat čistý kyslík.

Ani tím zdaleka nabídka baru nekončí. Samozřejmě na osvědčenou radu „dej si vyprošťovák“ se tu nehraje. Alkoholem podnik nedisponuje. Místo toho si společensky unavení návštěvníci mohou dopřát anti-kocovinové menu nebo zdravé džusy a smoothie.

„Většina lidí sdílí přesvědčení, že den po dlouhé noci strávené venku, je méně úspěšný. Aby je kocovina přešla, potřebují dobrou matraci, dobré jídlo, zábavu a mnoho vitamínů,“ řekl jeden z tvůrců podniku Joep Verbunt.

Foto: Profimedia.cz

Kocovina nemusí nutně postihnout jen mladší lidi.

Aby se návštěvníci na místě cítili příjemně a mohli čerpat ztracenou energii, proměnil se bar v zelenou oázu. Na každém rohu jsou rostliny, i prostředí je podle zakladatelů klíčovým faktorem v rychlejším překonání kocoviny.

Při odchodu jsou návštěvníci opět otestování na přítomnost alkoholu v krvi, aby věděli, zda už jsou zralí na odchod nebo by měli ještě chvíli zůstat v posteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám