Hlavní obsah

S výběrem zimní dovolené by se nemělo otálet, radí cestovky

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní dovolenou má už asi většina lidí za sebou. Pokud máte v plánu zajet si někam v zimních měsících, odkládání by se nemuselo vyplatit. Ať už vaše cesty povedou na exotické pláže nebo za horským sněhem, začátek podzimu je podle vybraných cestovních kanceláří ideálním obdobím, kdy si zimní dovolenou naplánovat.

Foto: Profimedia.cz

Začátek podzimu je ideálním obdobím k výběru zimní dovolené. Ilustrační foto

Článek

„Září je rozhodně obdobím, kdy by si lidé měli zimní dovolenou vybírat. Právě v září se totiž prodá vůbec nejvíce zájezdů a předpokládáme, že do konce října jich budou tři čtvrtiny vyprodané,“ radí za cestovní kancelář Nev-Dama Jan Bezděk.

S tímto tvrzením souhlasí také tiskový mluvčí CK Blue Style František Vorel. „Klienti mají nejvyšší čas začít o zimní dovolené přemýšlet, ať už chtějí vyrazit kamkoliv,“ tvrdí. Podle něj by v případě vyčkávání lidé nemuseli, podobně jako v letní sezóně, najít zcela vyhovující kombinaci hotelu a termínu. „Navíc právě nyní poskytujeme řady slev a výhod,“ dodává.

Na zimní sezónu navíc cestovní kanceláře chystají i nějaké novinky, ať už v podobě nových destinací či zvýhodněných cen. Čedok například jako první nabídne lety na kubánský ostrov Cayo Coco nebo do Panamy či na Kostariku. „Zajímavou novinkou bude dosud málo navštěvovaný Omán nebo Kapverdské ostrovy. Nové hotely za dobré ceny však klienti najdou i v dalších oblíbených exotických destinacích jako jsou Keňa, Zanzibar, Mauricius či Thajsko,“ říká Hynek Špinar z Čedoku.

Egypt a Thajsko zůstávají klasikou

Doposud nejvyšší poptávku registruje CK Blue Style u tradičních destinací jako jsou Egypt či Thajsko nebo Spojené arabské emiráty. „Tyto tři destinaci jsou letos cenově nejdostupnější. Trh exotických zájezdů v posledních letech nebývale roste a i do budoucna předpokládáme jeho další nárůst,“ tvrdí Vorel.

Opomínat by se však neměly ani lyžovací zájezdy, které k zimě neodmyslitelně patří. „Novinkou letošní sezóny jsou zkrácené autobusové zájezdy do Itálie a Rakouska na tři až pět dní,“ říká Bezděk.

Do listopadu se podle CK Nev-Dama vyprodá 75 procent lyžařských zájezdů, předprodeje začínají už v průběhu prázdnin, nejvíce zájezdů se ale vyprodá v září a říjnu. „Cenově nejvýhodněji vycházejí termíny na okrajích sezóny. V tomto období navíc letos nabízíme i takzvanou garanci sněhu. Pokud by ho v některém středisku před začátkem zájezdu nebyl dostatek, garantujeme klientům, že o peníze nepřijdou,“ vysvětluje výkonný ředitel Fischer Group, do které spadá i Nev-Dama Jiří Jelínek.

Na své si přijdou i milovníci poznávacích zájezdů. „Nemohou chybět oblíbené poznávací zájezdy po Evropě, včetně tradičních adventních trhů v německých a rakouských městech,“ uzavírá Špinar.

Anketa

Plánujete jet na zimní dovolenou?
Ano, chci jet k moři
42,9 %
Ano, chci jet lyžovat
27 %
Ne, nikam nepojedu
30,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 63 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám