Hlavní obsah

Výhled i adrenalin na nejvýše položené houpačce Evropy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci adrenalinu mají nové místo, kam zamířit. Nad nizozemským hlavním městem Amsterodamem se v srpnu otevřela nejvýše položená houpačka v Evropě. Ve výšce téměř 100 metrů si mohou návštěvníci užít romantický výhled na město a odnést si zážitek, na který jistě jen tak nezapomenou.

BEZ KOMENTÁŘE: V Amsterdamu otevřeli nejvýše položenou evropskou houpačku Video: A'DAM Lookout

 
Článek

Nová atrakce se nachází na vrcholu vyhlídkové věže A’DAM a otevřela se 25. srpna. Od té doby se stala vyhledávaným místem turistů, které přitahuje úžasný výhled a zároveň pocit nebezpečí a propastné hloubky. V jednu chvíli mohou na houpačku usednout čtyři lidé zároveň a třeba se i vzájemně uklidňovat.

Foto: Cris Toala Olivares

Houpačka se veřejnosti zpřístupnila koncem srpna.

Vyhlídková věž A’DAM se po rekonstrukci otevřela loni v květnu a za tu dobu ji navštívilo již přes 100 000 turistů. Ve věži se také nachází několik restaurací, klub, hotel, ale i kanceláře různých hudebních vydavatelství. Těm, kteří vystoupají až na vrchol, se naskytne výhled na celé město, věž se dá obejít kolem dokola.

Vstup na vyhlídku stojí 12,50 euro, což je v přepočtu zhruba 337 korun. Jízda na houpačce byla zdarma do 1. září, nyní stojí 5 euro, tedy zhruba 135 korun.

Anketa

Troufli byste si vlézt na nejvýše položenou houpačku v Evropě?
Ano
43,8 %
Ne, mám strach z výšek
33,3 %
Ne, neláká mě to
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 48 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám