Hlavní obsah

Z autobusu udělali luxusní hotel, má i vířivku

Novinky, mšv

Dvoupatrové autobusy doubledecker neodmyslitelně patří k Velké Británii. Z jednoho vysloužilého vozu se Susan a Philip Moiserovi rozhodli udělat luxusní jednopokojový hotel. A nyní doufají, že se jim investice 105 tisíc liber vrátí. Nejspíš i proto za jednu noc návštěvníci zaplatí v přepočtu kolem 7000 korun, uvedl portál Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Angličané si otevřeli hotel v doubledeckeru. Ilustrační foto

Článek

„Reakce jsou zatím pozitivní, lidé říkají, že je to fenomenální a absolutně úžasné. Prý kvůli neobvyklému zážitku. Přespání v doubledeckeru je jiné a unikátní,“ tvrdí Susan Moiserová. Typicky červený autobus byl vyroben v roce 1960. A ačkoliv si manželé najali designérku interiérů, mnoho původních prvků, například některé sedačky či volant, zachovali.

Koupě starého vozu vyšla na 5000 liber, což je v přepočtu zhruba 161 000 korun, jen za renovaci ovšem manželé zaplatili 100 000 liber, tedy zhruba 3,2 miliónu korun. Doubledecker je nyní zaparkován na pozemku jejich vesnicky laděného hotelu South Causey Inn, nedaleko městečka Beamish v anglickém hrabství Durham.

„S nápadem vlastně přišla naše dcera, která nám řekla, že by z autobusu bylo pěkné místo na přespávání. Ale chtěli jsme zachovat typické prvky, bez nich by to už nebyl doubledecker — třeba okna,“ uvádí Moiserová v narážce na fakt, že například dveře autobusu nechali vyměnit. Z venkovní strany pak stojí i umně skrytá vířivka, která návštěvníkům poskytne soukromí.

Jedna noc v hotelu v pracovním týdnu stojí kolem 7000 korun, o pátcích a sobotách je cena ještě vyšší, zhruba 8000. „Už jsme tu i pořádali svatbu, ale většina lidí zůstane jen přes noc. Na žádost můžeme podávat i šampaňské nebo odpolední čaj,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám