Hlavní obsah

Požár u Yellowstonu zablokoval jižní vstup do parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý měsíc propukl na území amerického národního parku Grand Teton požár. Nekončící boj s ohněm v týdnu eskaloval a o víkendu zablokovaly spadlé stromy jižní vstup do sousedního Yellowstonu. Ačkoli zůstává turistům nadále otevřený, správa parku turistům doporučuje dbát zvýšené opatrnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry blokují vstup do Yellowstonského národního parkuVideo: AP

 
Článek

Prioritou hasičů je nyní vyčištění cesty, která vede do Yellowstonu, ke kempům, budovám a archeologickým nalezištím. Zároveň se chtějí ujistit, že šlehající oheň nezasáhne další stromy, které by mohly zapříčinit vážná zranění.

„Snažíme se, aby neměl požár možnost znovu propuknout a aby nezasáhl oblasti, které jsou ještě nedotčené,“ tvrdí jeden z hasičů Joel Dugger.

Oheň, který se od úterý rozrostl o celý perimetr směrem na sever, východ i jih nyní pokrývá přes 50 kilometrů čtverečních. Uzavírky některých zón se dotkly jak Yellowstonu, tak i parků Grand Teton a Bridger Teton ve státě Wyoming.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám