Hlavní obsah

Horská dráha v St. Louis projíždí virtuálním světem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem května představili v americkém zábavním parku Six Flags v St. Louis žhavou novinku. Koho už omrzely klasické horské dráhy, se nyní může vydat na zběsilou jízdu virtuální realitou. Stačí si nasadit speciální brýle, které promítají alternativní svět v 360 stupních, tedy všude, kam se návštěvník podívá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Horská dráha propojená s virtuální realitou nabízí extrémní zážitekVideo: AP

 
Článek

Jakmile se vozík rozjede, jsou účastníci vtaženi do bitvy o Zemi. Coby kopiloti válečného letounu mají při stoupání po dráze možnost i střílet pomocí tlačítka na brýlích do terčů, a jakmile vyletí se stíhačkou z hangáru — neboli vozík vystoupá na vrchol dráhy — otevře se před nimi válečná vřava.

Ve virtuálním světě létají skrz tříštící se budovy, nad zdevastovanou zemí a snaží se zneškodnit mimozemšťany, kteří rozhodně nepřicházejí v míru.

V tom světě opravdovém s nimi zatím horská dráha zmítá sem a tam, chvíli hlavou dolů, čímž účastníci jízdy nabývají autentičtějšího prožitku z virtuální reality.

 Neopakovatelný zážitek

„Parky Sig Flags jsou známé inovacemi, které návštěvníkům přinášejí. A nyní se posouváme ještě o úroveň výš, když spojujeme realitu s virtuálním světem, abychom poskytli neopakovatelný zážitek z jízdy na horské dráze,“ řekl ředitel parku v St. Louis Peter Carmichael.

Brýle, které vytvářejí před návštěvníky virtuální svět, vyrobila firma Samsung. Horská dráha by neměla být poslední atrakcí, která bude této technologie využívat.

Řetězec zábavních parků Sig Flags provozuje na 18 parků ve Spojených státech amerických, Mexiku a Kanadě. Společnost funguje už 55 let a kromě horských drah a kolotočů provozuje také aquaparky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám