Hlavní obsah

Zámek princezny Diany se otevírá nocležníkům. Mohou na něm strávit víkend

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli byste si vyzkoušet, v jakém luxusu vyrůstala zesnulá britská princezna Diana? Teď se zájemcům naskytla jedinečná příležitost strávit víkend na venkovském zámku Althorp u Northamptonu, kde vyrůstala. Pronájem ovšem nevyjde nijak levně, na 25 000 liber (886 350 korun). Výdělky mají ovšem putovat na charitu.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Althorp

Článek

Až doposud fungovaly ve venkovském sídle pouze tradiční prohlídky s průvodcem. Nyní se však bratr Diany Earl Charles Spencer rozhodl, že umožní zájemcům i přenocovat. Nocležníci budou moct přespat přímo ve staré princeznině ložnici, kde přebývala, než se vdala za prince Charlese.

Páry zaplatí zmíněných 25 000 liber, skupina do 18 osob až 175 000 (6 204 450 korun). Výdělek by ovšem měl putovat na dětskou nadaci Whole Child International, která podporuje osiřelé, odvržené, zneužívané a zanedbané děti v rozvojových zemích.

Tudorovské sídlo má 90 pokojů a v rodině Spencerů je už přes 500 let a 18 generací. Návštěvníkům se otevřelo rok po Dianině smrti.

Princezna Diana, známá též jako Lady Di, se narodila roku 1961. Byla známá svou humanitární činností, například prací pro Červený kříž. Je matkou princů Williama a Harryho. Zahynula při autonehodě v Paříži v srpnu 1997, když prchala se svým šoférem před novináři.

Reklama

Výběr článků

Načítám