Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na dobroty do Litomyšle, na barevné závody do Prahy či Ostravy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí květnový víkend nahrává především sportovcům, těm vytrvalejším i těm, co se zkrátka jen rádi hýbou. Na své si přijdou i mlsné jazýčky či výletníci.

Foto: Profimedia.cz

V Praze a Ostravě se poběží barevné závody. Ilustrační foto

Článek
Praha

Barevný závod

Přijďte se proběhnout na 3. ročník pětikilometrového závodu Barvám neutečeš. Tento závod není o výkonu či rychlosti, ale především o radosti ze života. Na trati budou připraveny čtyři zóny, ve kterých budou účastníci zasypáni práškovými barvami. Startuje se v 8:00 v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Více se dozvíte zde.

Festival drobných pokrmů

Pokud vás honí mlsná, zamiřte v sobotu do klubu Tiskárna na Vzduchu v pražské Stromovce. Bude se tam konat gastronomický festival takzvaného finger foodu - tedy jednohubek, předkrmů, dezertů a dalších jídel, na která nepotřebujeme příbor. Vstup je zdarma. Detailní popis akce najdete zde.

Market s oblečením

Pokud nemáte chuť běhat ani ochutnávat dobroty, vypravte se do Galerie Mánes na letní Lemarket, kde si budou moci návštěvníci prohlédnout výrobky od vybraných 90 tvůrců. Oblečení, šperky, dřevěné hračky a mnoho dalšího čeká v Mánesu oba víkendové dny. Více zde.

Středočeský kraj

Hrabalovo Kersko

V sobotu se v Kersku uskuteční tradiční setkání příznivců spisovatele Bohumila Hrabala. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program - ať už na pochod či plavbu do Kerska, cyklojízdu, výstavu či divadelní představení. Hosty akce budou například Jiří Menzel či Josef Somr. Začíná se v 13:00. Kompletní program najdete zde.

Městské slavnosti ve Slaném

Celou sobotu budou ve Slaném probíhat již 18. městské slavnosti. Téma je Karel IV., na návštěvníky proto bude čekat historický průvod s koňmi a rytíři nebo také jarmark s dobovou hudbou a občerstvením. Program zakončí vystoupení Jaroslava Uhlíře a poté ohňová show. Více zde.

Jihočeský kraj

Třeboňská šlapka

Otvírákem cyklistické sezóny na Třeboňsku je sobotní akce s názvem Třeboňská šlapka. Rok 2016 je v jihočeském městě spojen s výročím 650 let od příchodu Rožmberků, ve stejném duchu se ponese i projížďka. Registrace na cyklojízdu proběhne od 8:30 do 10:00 před Turistickým informačním centrem na Masarykově náměstí. Více informací se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Prohlídka kláštera v Teplé

Na neobvyklou prohlídku se můžete v sobotu vypravit do barokního kláštera v Teplé. Proč neobvyklou? Podíváte se totiž do míst, která nejsou běžně přístupná. O komentář se postará jedna z největších českých odbornic na premonstráty a náboženský život v období baroka. Počet účastníků je omezen, proto dlouze neváhejte. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Za tajemstvím sopečné krajiny

Že za sopkami nemusíte letět přes půlku světa, o tom vás chce přesvědčit nedělní akce s názvem České středohoří: sopečná tajemství. Sraz je v 10:00 u mosteckého kostela Nanebevzetí Panny Marie a na všechny zájemce čeká procházka po magické krajině českého středohoří. Kromě toho také rýžování českých granátů či ochutnávka domácích kozích sýrů. Více zde.

Liberecký kraj

Otevírání Máchova jezera

Letní turistická sezóna bude zahájena symbolickým otevřením Máchova jezera. Město Doksy zve návštěvníky v sobotu na hlavní pláž, čeká na ně průvod císaře Karla IV. a od 15:00 hodin kulturní program, v jehož rámci vystoupí například Bohuš Matuš nebo kapela Turbo. Více se o akci dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Den otevřených dveří na střelnici

Nejmodernější střelnice ve střední Evropě Walzel v Meziměstí pořádá o víkendu den otevřených dveří. Přijďte si zkusit střelbu i bez zbrojního pasu. Více si o akci můžete přečíst zde.

Pardubický kraj

Gastronomické slavnosti

V Litomyšli se o víkendu uskuteční gastronomické slavnosti k poctě průkopnice české kuchyně Magdaleny Dobromily Rettigové. Na návštěvníky čeká dobré jídlo i pití. Program je opravdu bohatý - od kuchařských prezentací až po ochutnávky vybraných pokrmů. Kompletní program akce naleznete zde.

Vysočina

Majáles v Třebíči

Sezóna Majálesů dorazila také do Třebíče. O předposlední víkendové sobotě zahrají na studentském festivalu například kapely Zrní, Monkey Business či Prago Union. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Pivní slavnosti

V sobotu se v Pacově uskuteční šestý ročník pivních slavností. Návštěvníci mohou ochutnat piva z malých pivovarů a hrát jim při tom bude muzika. Jsou připravena například mandarinková, limetková či borůvková piva. Více si o slavnostech přečtěte zde.

Olomoucký kraj

Festival vojenské historie

Na hradě Helfštýn se o víkendu uskuteční festival vojenské historie. Divadlo, tanečnice, kejklíři i středověká hudba, to vše čeká na návštěvníky této akce. O programu se dočtete více zde.

Moravskoslezský kraj

Duhový běh

Podobně jako v Praze, i v Ostravě se poběží závod plný barev a radosti. Rainbow Run se koná v sobotu, připravena je pětikilometrová trasa, ale o rychlost určitě nejde. Stěžejní jsou smích a radost. Začíná se v Dolních Vítkovicích a po závodě vystoupí například Majk Spirit. Program akce naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám