Hlavní obsah

Za exotikou míří stále více Čechů

Novinky, mšv

Zájem Čechů o dovolenou v exotických destinacích vzrostl o 20 procent. Ukazuje to statistika portálu dovolena.cz. Aktuální vývoj naznačuje, že mimoevropské oblasti budou vyhledávané i v létě. Nejvíc lákají Thajsko, Dominikánská republika či Spojené arabské emiráty.

Foto: Profimedia.cz

Dominikánská republika je jednou z oblíbených exotických destinací.

Článek

Skokany zimní sezóny se staly Seychely a Tanzanie, obrovský zájem zažívá také Srí Lanka, kam se letos v zimě vydalo o 70 procent více cestovatelů z České republiky než loni. Největší propad naopak zažil Egypt — zájem klientů se v jeho případě snížil na polovinu, ačkoli v poslední době zažívá díky last minute zájezdům opět nárůst.

Do exotiky tradičně míří nejčastěji dvojice nebo skupiny dospělých, ale v posledních měsících o ni projevují zájem také rodiny s dětmi. „Pro svoji dovolenou volí destinace, jako jsou například Kapverdské ostrovy. Doba letu se pohybuje okolo šesti hodin, takže ji zvládnou i menší děti,“ tvrdí ředitelka portálu dovolena.cz Eva Sedlmajerová.

Důvodem je také bezpečnost

Letošní sezóna First minute prodejů ukázala, že řada klientů hledá pro svoji letní dovolenou alternativu a do hledáčku se tak dostaly i exotické destinace. Poptává je o 25 procent více zájemců. Podle Sedlmajerové je čeští klienti vnímají jako bezpečné oblasti. „Nabízejí navíc krásné pláže, kvalitní služby a široké spektrum zájezdů v různých cenových relacích,“ dodala.

Jednou z nejlepších destinací je například Bali, které nabízí skvělé podmínky pro surfování, Srí Lanka pak upoutá nádhernými památkami a čajovými plantážemi nebo pak Maledivy pro možnosti potápění a pozorování podmořského života.

Vedle Bali, Srí Lanky a Malediv čeští turisté též míří do Thajska, na Kapverdské ostrovy, Zanzibar nebo do Dominikánské republiky.

Mimo sezónu sice nejde v exotice očekávat tak příjemné podnebí a je nutné počítat s nějakými těmi dešti, odměnou je však naopak méně turistů.

Výběr článků

Načítám