Hlavní obsah

V tokijském muzeu si můžete zatančit s celebritami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlédnout si voskové figuríny světových osobností či si s nimi pořídit fotku - to je běžná náplň muzeí Madame Tussaudové po celém světě. Ale jen v tokijské pobočce přibyla nová atrakce, kde si mohou návštěvníci virtuálně zatančit například v náručí Leonarda DiCapria nebo se přidat k Beyoncé na parketu. Tedy alespoň s jejich hologramy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V muzeu voskových figurín v Tokiu se dá s exponáty i tančitVideo: Reuters

 
Článek

Mezi těmi, koho tokijská pobočka muzea Madame Tussaudové nabízí, jsou zatím například Brad Pitt, Lady Gaga či Marilyn Monroe nebo olympijský krasobruslařský šampión Juzuru Hanju.

Mezi prvními, kdo si virtuální atrakci vyzkoušeli, byla Mizuho Šindenová. Její nejoblíbenější hvězdy jsou třeba Marilyn Monroe a Lady Gaga – a nyní v jejich přítomnosti mohla tančit. „Měla jsem pocit, jako bych tam opravdu byla s nimi, což bylo podivné, ale zároveň jako sen," řekla novinářům.

Ti, kteří si chtějí holografickou přítomnost hvězd vyzkoušet, nejprve podstoupí 3D sken obličeje, který je pak přenesen na holografického tanečníka či tanečnici – a prezentace pak trvá 90 sekund.

Nová atrakce je jedním ze způsobů, jak se staletí staré muzeum snaží zkoumat nové způsoby interakce s exponáty v digitálním věku. Generální manažer muzea Toši Endo uvedl, že se do poloviny letošního roku počet celebrit i tanců, v nichž se představují, o několik zvýší ze současných šesti hvězd a tří tanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám