Hlavní obsah

Výjimečný pohled do vodní říše vyjde pořádně draho

Novinky, Jakub Kynčl (Dubaj)

Spojené arabské emiráty se v posledních 15 letech neskutečně přeměnily a Dubaj je v rámci těchto změn jednoznačně vůdčím emirátem. Není takřka nic, co byste v jeho hlavním stejnojmenném městě nenašli. Pravdou ovšem zůstává, že ty nejvýjimečnější zážitky si mohou obvykle vychutnat jen ti, pro které není stav jejich konta strašákem. A nejinak tomu je i s hotelovým pokojem sousedícím s obřím akváriem.

BEZ KOMENTÁŘE: Pokoj s výhledem do obřího akváriaVideo: Jakub Kynčl, Novinky

 
Článek

Dubajský hotel Atlantis, který se nachází na samotném vrcholku proslulého palmového souostroví, nabízí oproti ostatním hotelům něco mírně odlišného. Nestačí, že se mohou obřím akváriem kochat lidé ve velké společenské místnosti. Dvě apartmá, Poseidon a Neptun, mají totiž výhled do akvária přímo ze svých ložnic a koupelen. A vězte, že to je výhled, který se jen tak neomrzí.

Pokud jste jedněmi z těch, kteří na svých cestách mívají hotel víceméně jen k tomu, aby měli kde přespat a přes den se tam příliš nezdržují, možná byste měli zapátrat trochu jinde.

Pronájem těchto apartmá totiž vskutku není z levného kraje. Linda Abdul Hayová z hotelu Atlantis Novinkám sdělila, že jejich cena se pohybuje kolem 180 000 korun za noc. A po většinu roku prý bývají obsazená.

Šedesát pět tisíc živočichů

„Podmořská apartmá” jsou ale právě tím místem, kde mohou dovolenkáři přespat v bezprostřední blízkosti velkých ryb a mořských živočichů a hned po probuzení se o svůj zážitek podělit se svými blízkými po internetu.

V obřím akváriu jsou k vidění tisíce živočichů - konkrétně jich tam je okolo 65 tisíc, a tak nebudete dost dobře vědět, na kterého se dívat dříve.

Foto: Atlantis The Palm Hotel & Resort

Těžko hledat lepší výhled z koupelny...

„Pětihvězdičkový hotel Atlantis The Palm není jen o luxusu, ale také o zábavě pro celou rodinu. Vždyť součástí hotelu je i zábavní vodní park Aquaventura s jednou z největších skluzavek světa. Dvě podvodní apartmá jsou opravdovým unikátem, ale nepatří mezi ubytování, která bychom v hotelu našim klientům běžně zařizovali, cena je opravdu mimořádně vysoká,” řekla Novinkám Simona Fischerová z CK Fischer, která má hotel v nabídce.

Mýdlo se zlatem a šampaňské

Zmíněná dvě apartmá jsou třípatrová, disponují výměrou přibližně 165 metrů čtverečních, a pojmou bez větších potíží až pět hostů, přičemž mají výhled z ložnice a koupelny přímo do akvária. Není tajemstvím, že jsou tato apartmá extrémně oblíbená u novomanželů.

Disponují soukromým výtahem, na nemuslimské hosty čeká láhev šampaňského Dom Pérignon (na muslimy pak luxusní nealkoholický perlivý datlový nápoj) či mýdlo s vločkami ze 24karátového zlata. O pohodlí hostů se stará speciálně vyčleněný zaměstnanec po celou dobu jejich pobytu.

Pokud si však myslíte, že není nic luxusnějšího, čím by se mohl host v hotelu rozmazlit, mýlíte se. Vrcholem je tzv. Royal Bridge Suite, tedy apartmá, které propojuje dvě hlavní věže hotelu. Noc v něm strávila například Kim Kardashianová. Cena tohoto apartmá je oproti těm podvodním však přibližně trojnásobná...

Reklama

Výběr článků

Načítám