Hlavní obsah

Hotel zve na hororový večer ve skutečné hrobce

Novinky, fis

Zkoušku toho, co znamená mít opravdu pro strach uděláno, složí každý, kdo absolvuje návštěvu pravděpodobně nejděsivějšího hotelového pokoje na světě. Unikátní turistické lákadlo v Lewistonu v americkém státě Maine nabízí několikahodinový pobyt v hrobce, v níž ještě před několika lety ležely ostatky místního kněze.

Foto: archiv Hotel Crypt

Vstup do hrobky.

Článek

Thomas Wallace byl prvním knězem lewistonského kostela svatého Patrika. Místo si natolik zamiloval, že si tam přál být pochován, až budou jeho dny sečteny. Když se tak v roce 1907 stalo, jeho tělo bylo v rakvi uloženo do sklepní hrobky kostela. Tento prostor opustilo až v roce 2009, když byl kostel uzavřen. Od té doby jsou knězovy ostatky uloženy na nedalekém hřbitově.

Prostory v hrobce nezůstaly nevyužité. Naopak v nich poprvé za dobu jejich existence proudí život — a adrenalin. Kdo si troufne, může si hrobku na pět hodin pronajmout a strávit v ní nezapomenutelný večer, od devíti hodin do dvou do rána. Na celou noc hrobku nelze pronajmout jen proto, že nemá žádné sociální zařízení, a tak je licencovaná pouze jako atrakce, nikoliv ubytovací zařízení.

Foto: archiv Hotel Crypt

V hrobce zůstal otvor na rakev, včetně samotné rakve.

V hrobce se toho příliš nezměnilo, pouze přibylo pár kusů nábytku a moderních vymožeností. Pod názvem Hotel Crypt najdou zájemci několik zážitkových balíčků. Jeden z nich nabízí pětihodinový pronájem hrobky s televizí a 60 klasickými horory. Kde by jejich sledování mohlo být děsivější?

Temný podzemní prostor, který je bez ohledu na venkovní počasí vždy chladný, zdobí umělé květiny, svíčky, stařičké potahy... Z portrétu na zdi navíc do místnosti pohlíží sám Thomas Wallace.

Foto: archiv Hotel Crypt

Thomas Wallace

Takový zážitek vyjde odvážlivce mimo sezónu na 290 dolarů (7200 korun), v hlavní sezóně, která je kvůli Halloweenu v říjnu, pak na 410 dolarů (10 150 korun). Za případné občerstvení včetně lahve vína se pak doplácí 140 dolarů (3500 korun). Ve dvě ráno musí nájemci hrobku opustit a přesunout se do sousedního hotelu Inn at the Agora, kde mají rezervovaný normální hotelový pokoj na zbytek noci.

Foto: archiv Hotel Crypt

Televizní kout s desítkami hororů a posezením

Majitel a provozovatel Andrey Knight říká, že je tato atrakce jediná svého druhu na americkém kontinentu, možná dokonce na celém světě. Kritiku za zneuctění místa posledního odpočinku odráží vysvětlením, že knězovo tělo už v hrobce neleží. Navíc peníze, které pronájem prostoru přinese, mají pomoci opravovat a udržovat kostel, který Wallace tolik miloval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám