Hlavní obsah

Jedno z nejkrásnějších míst Řecka připomíná ráj na zemi

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby vás tam někdo dopravil se zavázanýma očima, mohli byste si myslet, že jste se ocitli kdesi v Karibiku. Ve skutečnosti by však stačilo cestovat jen v rámci Evropy, přesněji na řecký ostrov Kréta. Tamní zátoka připomíná ráj na zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zátoka Balos na KrétěVideo: SARANTOS, Newsflare.com

 
Článek

Mělké průzračné moře tyrkysové barvy, bílý jemný písek, zeleň kolem... Řeč je o zátoce Balos na severozápadě Kréty. V její blízkosti leží například ostrůvky Gramvousa a Tigani. Na prvním jmenovaném stojí pevnost ze 16. století. Cestovní kanceláře k ní často pořádají lodní výlety.

Vstup do moře je v zálivu Balos více než pozvolný. Voda je mělká i několik desítek metrů od břehu. Skrze vzorově čistou hladinu dobře vidíte, kam šlapete. Místní pláže jsou rozlehlé, postupně se mění ve strmý sráz horské hradby.

Kréta je proslulá především svými památkami. Když už si tento ostrov vyberete pro svoji dovolenou, byla by škoda se jen válet u moře. Nabízí se mimo jiné návštěva známé archeologické lokality v krétské metropoli Herakleion či přístavu Rethymno se starou benátskou pevností.

BEZ KOMENTÁŘE: Ostrov Spinalonga

Variantou je také výlet na ostrůvek Spinalonga s pohnutou minulostí. Tamní pevnost byla ve 20. století využívána jako leprosárium, do něhož byli jakožto do karantény odváženi nemocní i potenciálně nakažení. Ostrůvek je prázdný od konce 50. let, jen sem tam na něj zavítají turisté. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kréta ve znamení Zorby a býčího kultu

Jsme na Krétě. Vymetené oblakuprosté azurové nebe při vystoupení z letounu vás ujistí o správné volbě dovolenkové destinace. Mínojská civilizace patří...

Výběr článků

Načítám