Hlavní obsah

Věhlasné slovenské koupaliště Zelená žaba je po letech v provozu

Novinky, fis

Známé slovenské koupaliště Zelená žaba se po 15 letech a roční nesnadné rekonstrukci v sobotu otevřelo veřejnosti. Meziválečná architektonická chlouba Trenčianských Teplic dostala nový kabát za 10 miliónů eur (téměř 270,6 miliónu Kč).

Foto: archiv koupaliště Zelená žaba

Zbrusu nový bazén v areálu Zelená žaba.

Článek

Na rekonstrukci koupaliště, za jehož původní podobou stojí známý český architekt Bohuslav Fuchs, má velký podíl také veřejnost, která za záchranu areálu dokonce bojovala peticí. „Klíčové pro nás bylo, abychom zachovali styl původní architektury a přitom umožnili celoroční provoz, což se nám naštěstí podařilo,“ uvedl Radovan Valenta, který byl architektem koupaliště.

Foto: archiv koupaliště Zelená žaba

Barevně nasvícený večerní areál

Návštěva tohoto koupaliště není jen o letním osvěžení u nového bazénu. Návštěvníci mají možnost využít třeba také unikátní venkovní saunový svět s několika oddělenými saunami u lesa, vířivku, služby masérů či animátorský program pro děti.

Foto: archiv koupaliště Zelená žaba

Saunový svět přímo v prostředí lesa

Areál je zasazen v malebné přírodě Trenčianských Teplic, což je jeho další výsadou. „Rekonstrukce koupaliště byla pro mě srdeční záležitostí. Motivovaly mě k ní mé děti a nádherný Trenčianský kraj, který jsem si oblíbil. Už nyní se rozhlížím po další možné investici v těchto oblastech,“ prozradil investor Ivo Valenta.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Na Slovensko za dravci

Děti ze základní školy ve slovenské obci Štiavnické Bane se v průběhu letních prázdnin starají o čtyři desítky dravců. Jde o jedinou školu na světě, kde se...

Výběr článků

Načítám