Hlavní obsah

Veřejnosti se konečně otevřela pláž miliardářů a celebrit

Novinky, jky

Série soudních bitev je alespoň na malou chvíli u konce a jejím výsledkem je to, že od úsvitu do soumraku mohou nyní místní i turisté chodit na jednu z nejexkluzivnějších pláží v Malibu. Přístup na ni si dosud nárokovali majitelé luxusních sídel podél pláže, ale soud dal za pravdu těm, kteří tvrdili, že lidé musejí mít možnost dostat se na veřejnou pláž.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na pláž miliardářů v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

Krásné výhledy na jedné z nejkrásnějších pláží v celém Malibu už nejsou jen pro místní honoraci. Dosud ji využívali jen hollywoodští boháči a celebrity. Majitelé přilehlých nemovitostí však na ni prohráli po několika dekádách spor o exkluzivní přístup.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Je to úchvatný kus pobřeží, který by měl být otevřen všem bez výjimek,” uvedl směrem ke Carbon Beach Charles Lester, který je předsedou komise, která bojovala za zpřístupnění pláže pro veřejnost.

Dalších 18 přístupových cest

A kdo má tedy podél této pláže svá sídla a není mu její otevření dost možná po chuti? Nemovitost zde má například spoluzakladatel řetězce Hard Rock Café Peter Morton, bývalý ředitel korporace Oracle Larry Ellison či magnát zábavního průmyslu David Geffen.

Právě Geffen roky bojoval proti přístupu veřejnosti na pláž. V roce 1983 pak s cestičkou souhlasil výměnou za povolení k přestavbě domu. Nebyl však sám, komu nebyly cestičky na tuto pláž po chuti. A cestiček na pláž by mělo být brzy více. Komise plánuje otevřít nejméně dalších 18 přístupových cest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám