Hlavní obsah

Bílý dům povolil turistům po 40 letech fotografovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dáma Spojených států ve středu oznámila turistům chystajícím se navštívit sídlo prezidentské rodiny, že budou v Bílém domě po 40 letech moci pořizovat fotografie. Zrušení zákazu umožnily nové technologie, které podle prezidentského úřadu již svými blesky nepoškozují umělecká díla v Bílém domě.

Michelle Obamová na sociální síti oznámila zrušení zákazu fotoaparátů v Bílém domě Video: Instagram/Michelle Obama

 
Článek

Některá omezení včetně tyček pro pořizování takzvaných selfies však podle agentury Reuters na návštěvníky stále čekají. Michelle Obamová prostřednictvím videa umístěného na sociálních sítích oznámila uvolnění pravidel pro návštěvníky.

„Jestliže jste byli na prohlídce Bílého domu, možná jste viděli tento nápis,“ pronesla první dáma a zvedla na kameru ceduli zakazující fotoaparáty a další záznamová média. „Tak to už neplatí,“ usmála se žena prezidenta a roztrhala nápis.

Zatímco pořizování běžných fotografií je nyní povoleno, používání některých zařízení a doplňků je nadále tabu. Ochranka vás například upozorní na zákaz natáčení na videokamery, používání tabletů, focení se stativy či s pomocí nástavců na autoportréty, tzv. selfies.

Reklama

Výběr článků

Načítám