Hlavní obsah

Thajské aerolinky zavedly bezpečnostní opatření kvůli MERS

Novinky, fis

Thai Airways přijaly ve čtvrtek bezpečnostní opatření, aby zabránily potenciálnímu šíření nebezpečného virového onemocnění MERS, které bylo zaznamenáno také na území Thajska. Tamní ministerstvo zdravotnictví tento týden potvrdilo první případ nákazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajské aerolinky zavedly preventivní opatření kvůli MERSVideo: Reuters

 
Článek

Před koronavirem MERS, který se šíří hlavně na území Blízkého východu a od nedávna také v Jižní Koreji, se thajská letecká společnost rozhodla bojovat prevencí. Po všech zpátečních letech z Dubaje a Jižní Koreji je letadlo vyčištěno desinfekčním roztokem — stolky, sedadla i úložný prostor.

V návaznosti na toho bezpečnostní opatření u Thai Airways také platí, že každý cestující, u něhož by vzniklo podezření na nákazu MERS, bude po celou dobu letu izolován od ostatních pasažérů. Cestující jsou nyní důkladněji kontrolováni už na letišti. Například termokamerami, které jsou schopné zachytit teplotu těla.

Podle čtvrtečních informací ČTK si v Jižní Koreji nákaza vyžádala už více než 20 obětí, přes 160 lidí je infikovaných a více než 6700 pobývá v domácí či zdravotnické karanténě. První podezření na MERS už se objevilo i v České republice — u mladíka, který přicestoval z Koreje. Lékařské testy však ve středu nákazu vyvrátily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám