Hlavní obsah

Podivné ztráty a nálezy v letadlech

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palubní posádka se někdy nestačí divit, co po sobě pasažéři v letadlech nechali. Nemáme na mysli odpadky a nepořádek, nýbrž zapomenuté předměty. Leckteré nálezy jsou dosti osobního charakteru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kniha, hudební přehrávač, kosmetika, telefon nebo fotoaparát - taková ztráta je sice vcelku bolestná, na druhou stranu i běžná. Spěch je zrádný. Jak uvedla letecká společnost British Airways, její zaměstnanci však na palubách letadel a v prostorách terminálů nenacházejí zdaleka jen takovéto běžné předměty. Sem tam se objeví rarity.

Mezi suvenýry, které si turisté občas zapomenou v letadlech, patří například umělecké sochy či obrazy. Loni někdo nechal na palubě dokonce krabici německých klobás. V kategorii jídla už se našla také krabice oplatek, čokolády nebo sklenice marmelády.

Personál aerolinek už v letadle našel také jezdeckou přilbu, podložku na cvičení i zubní náhradu. Výjimkou nejsou ani památeční fotografie z dovolené. Cestující britské letecké společnosti si ročně zapomenou v terminálech nebo letadlech okolo 30 tisíc věcí. Nejrizikovějším obdobím je jaro (prodloužené víkendy) a léto (dovolené).

Jak ovšem uvedl obchodní ředitel British Airways pro Českou republiku, Polsko a Slovensko Petr Duchek, společnost se snaží majitelům vrátit i drobnosti. A tak si snad i onen zapomnětlivý pasažér nakonec na svých klobásách pochutnal.

Neživé, ale i živé

Britské aerolinky nejsou samozřejmě jedinou společností, která se někdy podivuje nad tím, co v letadlech po cestujících objeví. Společnost Skyscanner se tímto tématem také zabývala. Předloňský průzkum přinesl zajímavé výsledky.

Kromě cestovních pasů a elektroniky se v letadlech našly údajně také prsní implantáty, náhradní kolo k automobilu, had, kotě, vzácné album známek i zásnubní prsten v přepočtu za několik set tisíc korun.

Anketa

Stalo se vám, že jste někdy něco zapomněli v letadle či na letišti?
Ano, ale předmět se mi vrátil.
6,6 %
Ano, bez návratu.
19,1 %
Ne.
74,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1223 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám