Hlavní obsah

Litoměřice patří k nejkrásnějším městům Česka, píše britský web

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice patří mezi nejkrásnější města v České republice. Tvrdí to alespoň prestižní britský cestovatelský web Culturetrip.com. Ten královské město se 24 tisíci obyvateli, ležící na soutoku Labe a Ohře, zařadil mezi desítku nejkrásnějších měst, které stojí za to v Čechách navštívit.

Foto: Profimedia.cz

Litoměřice

Článek

Web přitom měsíčně navštíví více než dva milióny čtenářů. Dalších 300 tisíc lidí sleduje jeho články na sociálních sítích. „Podívejte se na naši TOP desítku a začněte balit,“ vyzývá čtenáře autorka článku Lani Seelingerová.

„Litoměřice přitom popisuje jako klidné místo s renesanční a barokní architekturou, kterému dodává kouzlo i okolní hornatá oblast. Za vzrušující označuje síť podzemních tunelů, z nichž část je otevřena veřejnosti. Upozorňuje, že Litoměřice jsou vzdálené jen hodinu od Prahy a jsou ideálním místem k výletu,“ popsala mluvčí litoměřické radnice Eva Břeňová.

Foto: Profimedia.cz

Litoměřická podloubí

Fakt, že se Litoměřice dostaly na britském webu mezi desítku nejkrásnějších měst v České republice, lze podle ní označit za prestižní záležitost. Město mělo vždy velký potenciál – bohatou historii, cenné historické památky, vše umocněné polohou v srdci Českého středohoří.

„To by však bylo málo, pokud by se zde nepotkalo mnohaleté úsilí radnice o obnovu památek, revitalizaci zeleně, dohled památkářů, ale i schopnost čerpat dotace z evropských fondů, které obnovu umožňují,“ zdůrazňuje marketingová manažerka Centra cestovního ruchu Litoměřice Martina Vondráková.

Foto: Profimedia.cz

Litoměřická radnice na náměstí

V top desítce českých měst se na britském webu objevily kromě Litoměřic také Kroměříž, Olomouc, Český Krumlov, Kutná Hora, Telč, Mariánské Lázně, Liberec, Třebíč a Tábor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám