Hlavní obsah

Tipy na víkend: Prahu rozproudí sporty, na Vysočině okoštujete pálenky

Novinky, fis

Zdravý životní styl podpoří o víkendu celá řada akcí. Kupříkladu v Praze to bude prezentace a vyzkoušení různých druhů sportu nebo alespoň pasivní sledování moderní gymnastiky, Morava láká na vinnou stezku a turistický pochod. Zabaví se ale samozřejmě také fandové historie, rychlých kol nebo milovníci přírody.

Foto: Profimedia.cz

Různé druhy pálenky o víkendu ochutnáte na Vysočině

Článek
Praha

Fascinující gymnastická čísla

Pokud patříte mezi fandy moderní gymnastiky, oceníte v sobotu úctyhodné výkony mladých sportovkyň v SK Motorlet Praha. Desítky českých i slovenských závodnic se předvedou od 9:00 v rámci závodu Pohár dobré vůle 2015. Vše čtěte zde.

Praha v pohybu

Bojová umění, zumbu, jógu, nordic walking a další sporty si budete moci vyzkoušet v neděli během akce Praha v pohybu. Začne v 10:00 a skončí až ve večerních hodinách. Více zde.

Jarní bazar

Oblečení, ale i kosmetiku, doplňky či boty prodáte nebo nakoupíte v sobotu mezi 10:00 a 16:00 v kavárně Era svět. Bazar Bar navíc nabídne i doprovodný program s tipy na líčení, tanečním vystoupením a dalšími aktivitami. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Vítání ptačího zpěvu

Jestli máte rádi ptačí cvrlikání a je pro vás symbolem jara, přijďte jeho tóny přivítat v sobotu do Dendrologické zahrady v Průhonicích. Opeřence si poslechnete i prohlédnete zblízka a dozvíte se více například o kroužkování. Více hledejte zde.

Milovická burza

Areál bývalého letiště v Milovicích v sobotu zaplní burza a výstava starých automobilů a motocyklů. Plechové skvosty tam budete moci obdivovat už od 7:00. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Odemykání Vltavy

Vodáci v sobotu v Českém Krumlově odemknou Vltavu. Slavnostní odemykání začne v Kempu Krumlov v 10:00. Samozřejmě nebudou chybět hastrmani. Více se dočtete zde.

Květinový zámecký interiér

Výstava květin Amarylis 2015 proběhne od soboty do neděle 19. dubna na zámku Třeboň. O víkendech ji můžete navštívit mezi 9:00 a 17:00. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Vinná výstava

Od vína k vínu je název přehlídky vín vybraných vinařů, která proběhne v sobotu ve Spáleném Poříčí. Účastníci nejen okoštují, ale budou moci i nakupovat. Akce odstartuje v 11:30. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Večerní výlet do minulosti

Hrad a zámek Horní hrad chystá na sobotu od 19:00 tajuplné noční prohlídky plné mystifikací. Čekají vás i napínavé šermířské souboje nebo ohnivé divadlo. Více zde.

Ústecký kraj

Černobílé jaro

Mezi 10:00 a 17:00 můžete o víkendu zavítat do perucké Galerie u Plazíka, kde aktuálně probíhá výstava Kouzlo černobílé. Sérii snímků vytvořila začínající fotografka Tereza Šitinová. Více dočtete zde.

Liberecký kraj

Pro chytré hlavičky

Do 16. dubna denně mezi 9:00 a 19:00 zve Forum Liberec všechny zvídavé jedince, aby si přišli vědu vyzkoušet na vlastní kůži, a to v rámci akce iQ Days. Otestujete svoje znalosti, dovednosti a dokonce i sílu. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Velikonoční koncert

Energii a jarní náladu zajistí sobotní Velikonoční koncert skupiny 8 TET, který se uskuteční od 14:00 v neratovském kostele. Více informací se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Jablonecká bižuterie na zámku

Nekonečný příběh jablonecké bižuterie je výstavou, kterou si aktuálně lze prohlédnout v historických prostorách pardubického zámku. V něm totiž sídlí Východočeské muzeum v Pardubicích. V Kaňkově výstavním sále najdete blýskavé jablonecké výtvory do poloviny května vždy mezi 10:00 a 18:00. Více zde.

Vysočina

Koštování pálenek

V sobotu se ve Velkém Meziříčí můžete od 15:00 zúčastnit Tradičního koštu pálenek. K ochutnávkám zahraje živá hudba. Navíc účastníci zhlédnou také ukázky bojového umění. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Tuning show

Fandové upravených vozů se o víkendu sejdou na Masarykově okruhu v Brně. V sobotu zažijí kromě jiného jízdu se světelnou show. V rámci programu proběhnou i jízdy na motokárách a jízdy se závodníky. Více se dočtete zde.

Vinná stezka

Čejkovickou vinnou stezku si můžete projít v sobotu mezi 10:00 a 18:00. Mladá vína ochutnáte přímo od vinařů. Šestikilometrový okruh je připravený nejen na pěší výletníky, ale také na cyklisty. Více zde.

Olomoucký kraj

Turistický pochod

Výlet s názvem Jarní Véšlap proběhne v sobotu, účastníci se sejdou v 9:00 u požární nádrže v Luké. Společně pak vyrazí na 16kilometrovou trasu, jejíž start je zároveň i cílem. Více zde.

Zlínský kraj

Myslivost v Kroměříži

O víkendu se můžete zúčastnit speciální prohlídek na kroměřížském zámku. Budou se věnovat myslivosti. Začnou vždy od 11:00, 13:00 a 15:00. V sobotu i v neděli navíc proběhne na výstavišti Floria Kroměříž výstava Myslivost, rybářství a včelařství 2015. Více najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Zámecké Velikonoce

Jarně a velikonočně laděný okruh si máte možnost projít až do 26. dubna na zámku Hradec nad Moravicí. O víkendech tam zavítejte mezi 10:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám