Hlavní obsah

Město, kde se běžně potloukají stovky jelenů

Novinky, fis

Vedle ostrova plného koček, vesnice s hadrovými strašáky místo obyvatel nebo vesnice lišek najdete v Japonsku také další raritu. Je jí město, ve kterém takřka na každém kroku narazíte na jeleny.

BEZ KOMENTÁŘE: Japonské město Nara je plné jelenů sika

 
Článek

Třistatisícové město Nara je na jeleny sika, kteří tu ve velkém počtu žijí, náležitě hrdé. Jsou totiž chráněni jako národní památka.

Jeleni se tam volně pohybují v parku na okraji města u úpatí hory Wakakusa. Má rozlohu 500 hektarů, přesto je zhruba tisícovce jelenů občas tak nějak malý. Proto vysokou zvěř běžně potkáte i v ulicích. Místní lidé jsou zvyklí a pro turisty jsou krotcí jeleni vítanou atrakcí. Nechají se krmit, hladit, fotit i natáčet.

Lze vidět dokonce samice pečující o mláďata přímo uprostřed silnice či jiné jeleny, pasoucí se na trávníku a ignorující provoz kolem. Nara jelenům zkrátka patří.

Turisté zvířata milují

Magnetem na cestovatele jsou v Japonsku také jiné zvířecí lokality. V prefektuře Mijagi leží vesnice Zao, v níž se to hemží desítkami příslušníků několika liščích plemen i mnoha barev.

BEZ KOMENTÁŘE: Roztomilé obyvatelky liščí vesnice Zao

Tyto malé šelmičky se třesou hlavně na krmení, turisty s jídlem mají přirozeně nejraději. Nechají se ovšem i pohladit. Některé jsou však natolik divoké, že musejí být většinu času zavřené v kleci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský ostrov Aošima je plný kočekVideo: Reuters

Ostrov Aošima je pro změnu plný koček. Zůstalo na něm pouze okolo dvaceti postarších obyvatel, zatímco koček je tam přes 120.

Navzdory tomu, že na ostrůvku není vybudovaná infrastruktura, která by turistům umožňovala delší pobyt nebo aktivity, je poměrně hojně navštěvován, a to právě kvůli populaci koček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám