Hlavní obsah

Přes Atlantik létat neplánujeme, obrátil Ryanair

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem tohoto týdne proběhla médii zpráva o tom, že nízkonákladová letecká společnost Ryanair plánuje v horizontu několika let levné transatlantické lety. K plánům se vyjadřovali i zástupci společnosti. Už po pár dnech tyto plány ale popřeli. Podle agentury Reuters však aerolinky uvažují o založení sesterské společnosti, která by tyto lety provozovala.

Foto: Profimedia.cz

Ryanair popírá schválení realizace transatlantických letů.

Článek

Uvažovat o transatlantických letech začaly aerolinky už v roce 2008. Tento týden vypustily do světa zprávu o tom, že správní rada schválila plány na zahájení letů přes Atlantik. Základní jednosměrné letenky do USA měly začít už na ceně 10 eur (275 korun) či 10 dolarů (260 korun) — v závislosti na tom, odkud cestující poletí. [celá zpráva]

Mluvčí Ryanair BBC řekl, že schopnost společnosti realizovat tyto plány odhaduje na zhruba čtyři až pět let. Dále společnost uváděla, že by v blízké budoucnosti chtěla nabídnout nízkonákladové lety do 12 až 14 evropských měst a do stejného počtu amerických měst, protože evropští turisté se chtějí levně dostat do Ameriky a naopak Američané do Evropy.

Nyní aerolinky obrátily a svá předchozí tvrzení popřely. Zástupce Ryanair pro BBC uvedl, že společnost o transatlantickém projektu neuvažovala, neschválila ho a ani to neplánuje. „Byla to špatná komunikace," řekl výkonný ředitel Ryanair Michael O'Leary listu Financial Times k pondělnímu sdělení firmy a doplnil tento komentář vulgarismem.

Podle zdroje agentury Reuters ale Ryanair nadále uvažuje o založení sesterské společnosti, která by lety do Severní Ameriky provozovala.

Realizace nízkonákladových letů mezi USA a Evropou se zatím žádné letecké společnosti nevyplatila. Zoom Airlines a Wow Air ukončily tato spojení už po několika měsících. V roce 2013 se zkoušely prosadit aerolinky Norwegian Air Shuttle, jimž projekt způsobil obrovské ztráty.

Reklama

Výběr článků

Načítám