Hlavní obsah

Řidič autobusu se spletl a turistům prodloužil cestu o 1200 kilometrů

Řidič autobusu, který měl odvézt 50 belgických turistů do francouzského alpského střediska La Plagne, se zmýlil v nastavení satelitní navigace a dojel k Pyrenejím. Pasažérům se tak „výlet” nedobrovolně prodloužil o plných 1200 kilometrů, informovala belgická rozhlasová stanice Radio StudioBrussel, vysílající ve vlámštině.

Foto: Profimedia.cz

Svůj omyl si řidič uvědomil až v Toulouse.

Článek

„Jsou tři La Plagne ve Francii, a my jsme se spletli," řekl řidič rádiu, které výlet zorganizovalo pro svoje posluchače. Autobus sice vyrazil směrem k obci La Plagne, ale té v departementu Ariege, který se nachází přímo na úpatí Pyrenejí.

„Viděli jsme Středozemní moře a Carcassonne," uvedl na Twitteru jeden z cestujících. Řidič si svůj omyl uvědomil až u města Toulouse na jihozápadě Francie, kdy ho silnice už vedla ke španělským hranicím a kdy mu svitlo, že rýsující se pohoří na obzoru nemá s Alpami nic společného.

Autobus tak otočil na východ a obloukem kolem moře, s nímž cestující vůbec nepočítali, se nakonec k Alpám dostal. Správného cíle výprava dosáhla s 24hodinovým zpožděním.

Reklama

Výběr článků

Načítám