Hlavní obsah

O víkendu začnou přírodovědné vycházky Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní muzeum připravilo přírodovědné procházky po Praze. První exkurze nabídne už tuto neděli účastníkům seznámení s vodním ptactvem na Vltavě. V dubnu vyrazí za geologickými zajímavostmi na Barrandov, v květnu do Prokopského údolí za rostlinami vápencových stepí. Informovala o tom Tereza Petáková z oddělení vnějších vztahů muzea.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Prokopské údolí bude jedním z míst, kam se účastníci nedělních procházek Prahou podívají.

Článek

Vycházky plánují odborníci z Národního muzea vždy jednou za měsíc. „První destinací bude pražské nábřeží Vltavy, na kterém budou účastníci spolu s ornitologem z kroužkovací stanice Národního muzea pozorovat život vodního ptactva přímo v centru velkoměsta," uvedla Petáková.

Exkurzi 8. března povede ornitolog Jaroslav Cepák, trasa bude dlouhá jeden až dva kilometry. Sraz účastníků bude u Vltavy na Klárově v Cihelné ulici v 9:00.

V dubnu vyrazí zájemci na pětikilometrový okruh z Hlubočep přes Barrandovu skálu. Květnová vycházka povede kopcovitým terénem dolní části Prokopského údolí. Botanik z Národního muzea Ota Šída účastníkům vycházky odhalí, kolik druhů rostlin roste a kvete touto dobou v Praze na skalních stepích.

Více se o tematických vycházkách Národního muzea dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám