Hlavní obsah

Lázně Luhačovice a město Kroměříž uspěly v soutěži o hit sezóny východní Moravy

Lázně Luhačovice a město Kroměříž ovládly soutěž o hit sezóny, kterou vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy. Oceňuje tak nabídku, která má největší potenciál oslovit do Zlínského kraje přijíždějící turisty. Odborná porota vybírá vítěze z podnikatelského i veřejného sektoru.

Foto: Profimedia.cz

Lázně Luhačovice

Článek

Porotu zaujal produkt společnosti Lázně Luhačovice nazvaný Po stopách Dušana Jurkoviče. Lázeňští hosté kromě relaxace v lázních poznají formou výletů nejvýznamnější stavby tohoto slovenského architekta nejen na Moravě, ale i na Slovensku.

„Právě spojení relaxace a aktivního poznávání historického odkazu Dušana Jurkoviče porota ocenila. Dle jejího výroku produkt může do lázní přivést nové klienty," uvedl pracovník centrály Zdeněk Urbanovský.

Kroměříž zapůsobila filmy

V neziskovém sektoru uspěla kroměřížská radnice s produktem Filmová Kroměříž, který lákal do města turisty připomínkou slavných snímků, které se zde natáčely. „Porota konstatovala, že produkt odpovídá současným trendům a požadavkům návštěvníků a přináší další rozměr do atraktivního historického města," dodal Urbanovský.

Foto: Profimedia.cz

Velké náměstí s radnicí v Kroměříži

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy udělila i ocenění Významný počin v cestovním ruchu projektům, které výrazně přispěly k turistické atraktivnosti regionu. Region Slovácko jej obdržel za Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku a zlínská zoo za svou Zátoku rejnoků, která přispěla k významnému nárůstu počtu návštěvníků zoo, jež si drží pozici druhé nejoblíbenější zoologické zahrady v Česku.

V hotelech, penzionech, kempech a dalších ubytovacích zařízeních ve Zlínském kraji se loni ubytovalo méně návštěvníků než v roce 2013. Jejich služeb využilo 580 083 lidí, což představuje meziroční pokles o 3,8 procenta. Hosté ale strávili v ubytovacích zařízeních regionu meziročně více nocí. O 16 procent se navíc zvýšila návštěvnost jednodenních turistických cílů. Podle ředitelky centrály Dany Daňové lze tak loňský rok hodnotit jako velmi dobrý.

Reklama

Související články

Ve zlínském zámku má být muzeum i hotel

Zlínský zámek, který je nejstarší stavbou ve městě, by mohl po revitalizaci být sídlem moderního městského muzea s důrazem na architekturu. V zámku by měla být...

Výběr článků

Načítám