Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zkuste si pilotování na pražském letišti nebo hokej v Bozeňově

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se víkend přeje pohybu a novým zážitkům. Tak například v Praze nahlédnete do profese pilotů, na okamžik si ji dokonce i vyzkoušíte. Moravský Bozeňov pro změnu láká hráče na hokejový turnaj. Sportovat se bude i v Českých Budějovicích a Českém Švýcarsku.

Foto: Profimedia.cz

Bozeňov pořádá v sobotu hokejový turnaj pro amatérské hráče. Ilustrační foto

Článek
Praha

Bruslení na stadionu

Máte doma brusle a ještě jste je za tuto zimu nevytáhli? O víkendu to máte šanci napravit. HC Hvězda Praha zve na veřejné bruslení, a to v sobotu mezi 18:30 a 20:30, v neděli pak od 17:30 do 19:30. Více hledejte zde.

Na chvíli pilotem

Od 9:00 do 18:00 bude na pražském Letišti Václava Havla probíhat Den virtuálního létání a řízení leteckého provozu. Nahlédnete do profese pilotů a na připravených simulátorech si budete moci sami vyzkoušet přistání. Jestli jste jako malí snili o tom, že se jednou stanete pilotem, je tento den určen právě vám. Více se dočtete zde.

Retro party v Lucerně

Muziku a klipy z oblíbených 80. a 90. let si v sobotu od 22:00 poslechnou návštěvníci Lucerna Music Baru. O hudební mix se postará DJ Jirka Neumann. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Velký úklid v Lánech

Muzeum T. G. Masaryka otevřelo 15. ledna výstavu Velký úklid - velké prádlo. Expozice ukazuje nejrůznější pomůcky, které hospodyňky v minulosti používaly k praní a úklidu. Snad každou návštěvnici zaujme historie praček, které domácí práce značně ulehčily, žehliček a dalších přístrojů. O víkendech je muzeum v provozu vždy od 10:00 do 16:00. Více zde.

Country zábava

Jestliže patříte mezi příznivce country hudby a budete se o víkendu nacházet v okolí Kokořína, zajeďte si do hospody U Grobiána, kde od 19:00 proběhne vystoupení country kapely Randal. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Buďte na jaro fit

Výhradně o sportu a tanci bude sobota v českobudějovickém nákupním centru Géčko. Program, v rámci něhož proběhne třeba ukázková hodina populární zumby, začne v 10:00 a rozšíří vám obzory v oblasti sportu a fitness. Více naleznete zde.

Za uměním do Tábora

Táborská galerie U Radnice zahájila ve středu výstavu 2 Eliášové - Obrazy, skleněná plastika. Expozice ukazuje díla dvou umělců a zároveň dvou generací, Bohumila Eliáše staršího a mladšího. Projděte si ji v sobotu od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Jak se kdysi pilo

O zvycích v oblasti pití vypráví expozice Muzea jižního Plzeňska v Blovicích. Na výstavě se dozvíte, jaké existovaly picí návyky až v dobách eneolitu, tedy době měděné, nebo ve středověku. V sobotu můžete do muzea zavítat od 9:00 do 15:00. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Zimní návštěva Chebského hradu

Chebský hrad je pro turisty otevřen i v zimě, a tak sem můžete vyrazit o víkend od 10:00 do 15:00. Součástí rozlehlé stavby jsou kasematy, Mlýnská a Černá věž či Kaple sv. Erharda a Uršuly. Hrad je spojen s řadou pověstí a během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavostí. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Výlet na sněžnicích

V sobotu v 18:00 vyrazí odhodlaní výletníci na horu Jedlová v Českém Švýcarsku. Ještě zajímavější bude večerní výlet díky sněžnicím, které budou mít na nohou. Více zde.

Povídání o víně

Hrad Litoměřice bude v pátek v podvečer hostit besedu o víně a vinařské profesi. Povede ji profesor Vilém Kraus, který je na tuto oblast odborníkem a sám vyšlechtil několik nových odrůd vinné révy. Povídání začne v 18:00. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Čokoládový Liberec

Čokoláda je pro mnohé tou nejsladší závislostí. Kromě toho je tématem festivalu, který se od pátku do neděle uskuteční v Liberci. Čokoládový festival proběhne v OC Forum. První den potrvá program od 14:00 do 18:00, druhý den od 10:00 do 18:00 a poslední den od 10:00 do 16:00. Mimo jiné se dozvíte, jak chutně doplnit slané recepty o sladkou čokoládu. Více zde.

Královéhradecký kraj

Taneční souboj v Hradci

V neděli v Hradci Králové zhlédnete dechberoucí vystoupení street dance tanečníků z Česka a Slovenska. Jejich vystoupení ohodnotí zahraniční porota. Akci DanceFloor Attack bude hostit kongresové centrum Aldis. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Večer plný zážitků

Freestyle exhibice na sněhu, světelné efekty, hudba, žonglérské ohňové show... To a mnohem víc chystá na sobotu Relax & sport resort Dolní Morava. Divoký program začne ve 20:00 a potrvá až do pozdních večerních hodin. Více se dočtete zde.

Vysočina

Retrospektiva

Tvorbu výtvarníka Jana Horkého si můžete denně od 9:00 do 17:00 prohlédnout v třebíčské Galerii Ladislava Nováka. Umělec má ve svém bohatém repertoáru kresbu, akvarel i olejomalbu. Uvidíte přírodu i město Třebíč. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Swingový ples v Brně

Moravská metropole zve v neděli od 20:00 na swingový ples do Mersey Klubu. Účastníci si zatančí na hudbu 30. a 40. let a vyzkoušejí štěstí v tombole. Veškeré informace se dozvíte zde.

Za klenoty do letohrádku

Letohrádek Mitrovských vystaví od soboty až do konce března věrné repliky českých korunovačních klenotů. Kromě obdivování jejich krásy se také dozvíte něco o jejich historii. Přijďte mezi 10:00 a 17:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Bruslařská sezóna v plném proudu

Winter classic games v Bozeňově je sobotní hokejový turnaj, do kterého se mohou zapojit muži, ženy i děti. Týmy se mohou skládat z rodinných příslušníků. Registrace hráčů a družstev začne v 9:00, o hodinu později odstartuje samotný turnaj. Veškeré informace zjistíte zde.

Zlínský kraj

Podpora dobročinné akce

Město Zlín se zapojilo do dobročinné akce nadačního fondu Život je dar. Obyvatelům i návštěvníkům města se tak v sobotu otevírá široké spektrum možností, jak a kde strávit volný čas, a přitom se zapojit do dobré věci. Celodenní akci zakončí večerní show v obchodním domě Zlaté Jablko Zlín, kde se můžete těšit i na rapperské hudební vystoupení. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Široko daleko

Pokud budete mít o víkendu cestu kolem Ostravy, navštivte jedno ze zdejších turisticky nejatraktivnějších míst. Vyhlídková věž Nové radnice je otevřená po celý rok, od prosince do února denně mezi 9:00 a 17:00. Věž nabízí bezbariérový přístup. Další informace se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám