Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na výstavu lidských anomálií do Mostu, za cestováním do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní počasí už o sobě dává znát. Venku se citelně ochladilo a nabídka víkendového programu je tomu přizpůsobena. Do svých expozic zvou v některých případech letos naposledy hrady a zámky, lákají ovšem také filmové a jiné festivaly.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Tento víkend můžete v Praze navštívit mimo jiné cestovatelský festival Obzory

Článek
Praha

Cestovatelský festival Obzory

Festival o cestování a aktivitách v přírodě láká o víkendu na zajímavé hosty a pestrý program. Proběhne na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Na náměstí Jana Palacha nebudou chybět prezentace cestovatelů a outdoorových sportovců, workshopy nebo kurzy vaření, hudby a tance. Do programu nahlédněte zde.

Novoměstský krajáč

Festival originálních výrobků z českých a moravských regionů hostí v sobotu Novoměstská radnice. Festival představí na Karlově náměstí řemeslníky a výrobce potravin i nápojů a držitele regionálních značek z celé země. Mezi 10:00 a 18:00 budou připraveny také dílny. Více se dočtete zde.

Orientační běh Pražské věže

Praha stověžatá se v neděli stane dějištěm podzimní běžecké události. Start proběhne v 10:00 na nádvoří Novoměstské radnice na Karlově náměstí. Běžci budou na trase plnit jednoduché historicko-pozorovací úkoly. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Festival Benátky filmových amatérů

Přehlídka současných amatérských filmařů se koná od pátku do soboty v kulturně vzdělávacím centru Záložna v Benátkách nad Jizerou. První den festivalu bude zahájen v 15:00 a poté naváže promítací pásmo filmů. Druhý den se začíná v 9:00 a slavnostní ukončení proběhne v 16:00. Více naleznete zde.

Svatohubertské slavnosti na zámku

Dny myslivosti se sokolnickými ukázkami a výcvikem loveckých psů zakončené Svatohubertskou mší proběhnou o víkendu na zámku Loučeň. Oba dny vás čeká program od 11:00 do 17:00. Těšit se můžete i na obřad pasování myslivců. Více zde.

Dušičkové prohlídky zámku Žleby

Kuchyň bude na zámku opět roztopená o dušičkovém víkendu. Bude součástí svátečních prohlídek I. a III. okruhu. Návštěvnické skupinky s průvodci budou odcházet v půlhodinových intervalech od 9:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Samhain v Archeoparku Isarno v Letovicích

Oslava keltského nového roku proběhne v sobotu na Blanensku. Po stopách našich předků se vydáte díky odpoledni plnému hudby, zajímavostí ze života Keltů a ukázek tradičních řemesel. Od 14:00 se těšte na rituály a koně.

Výstava Archívy Zetoru

Přijďte nahlédnout do archívů Zetor Gallery. Jak vypadal areál podniku Zetor, které významné osobnosti jej navštívili a čím se bavili zaměstnanci? To vše se dozvíte díky fotografiím, kronikám, diplomům a katalogům v Trnkově ulici. V sobotu je výstava otevřena od 9:30 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Krumlovské podzimní recitály

Komorní koncerty budou v Českém Krumlově probíhat každou sobotu do 29. listopadu v renesančním sále Vlašského dvora a v Synagoze. Jako první vystoupí Jaroslav Svěcený s klavírním doprovodem tuto sobotu v 19:00 v Synagoze. Více zde.

Festival bojovníků na Housově mlýně

Bojovníci, šermíři, gladiátoři, mušketýři, kejklíři, lučištníci, kavalíři i krásné dámy - ti všichni zavítají v sobotu do Tábora. Těšte se od 9:00 do 18:00 na exhibice, soutěže, přednášky, workshopy a prezentace šermířských škol. Více si přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Divadelní Symposion v Třebechovicích pod Orebem

V sobotu proběhne slavnostní zakončení divadelní přehlídky ochotnických souborů Symposion. Od 19:00 bude v kulturním domě připraveno představení Kočár do Vídně. Přiveze jej divadelní soubor Triarius z České Třebové. Více najdete zde.

Výlov rybníku Broumar v Opočně

Tradiční podzimní akce proběhne od pátku do neděle. Při výlovu budete sledovat práci rybářů, prohlédnete si všechny druhy sladkovodních ryb, ochutnáte rybí speciality a zasoutěžíte si. Kolowratské rybářství zve po všechny dny od 8:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Křižovatka fest v Pardubicích

Hudební festival napříč žánry proběhne v pardubickém ABC klubu. Uslyšíte kapely Ready Kirken, Na Rovinu!, Phatlip, Ma3je a Interpret neznámý. Zábava začne v 19:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Dušičková pouť ve Skokách

Den památky všech zemřelých oslavíte v poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách nedaleko Toužimi. Mše svatá proběhne od 14:00. Naváže na ni koncert se dvěma světovými premiérami děl současných umělců. Poté bude následovat průvod na hřbitov. Více čtěte zde.

Festival Caminos ve Varech

V karlovarském kině Drahomíra se od pátku do neděle koná festival o cestování. Účastníci si poslechnou vyprávění cestovatelů a dobrodruhů, kteří je pozvou do nejrůznějších koutů světa. Program si prohlédněte zde.

Liberecký kraj

Šampionát v latinskoamerických tancích

Centrum Babylon v Liberci je do 3. listopadu dějištěm Světového šampionátu v latinskoamerických tancích World Dance Championship. O mistrovské tituly se utkají juniorští i seniorští tanečníci a skupiny. Čekají vás semináře a workshopy, show a discovečery. Vše se o akci dozvíte zde.

Prohlídky zámku Zákupy

O víkendu máte poslední příležitost projít si interiér zákupského zámku. Prohlídky budou zpestřeny o poslech velkého orchestrionu z 19. století v předpokoji císařova apartmá. Prohlídky proběhnou po oba dny v 11:00 a ve 14:00. Více si přečtěte zde.

Olomoucký kraj

Snow Film Fest na Šternberku

Tradiční podzimní festival nejlepších filmů se zimní tématikou můžete vidět v sobotu v prostorách Hodovního sálu hradu Šternberk. Začátek promítání bude v 16:00 a potrvá čtyři hodiny. Čeká na vás sedm snímků plných sněhu, ledu a zimních sportů. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava Bohumila Kubišty v Ostravě

Výstavu Zářivý krystal - Bohumil Kubišta a české umění 1905–2013 uvidíte do 4. ledna 2015 v Galerii výtvarného umění Ostrava. Zpřístupněno bude nejen dílo Kubišty, ale i jeho následovníků, jako jsou Emil Filla, Jan Zrzavý, Josef Šíma, František Muzika nebo Jindřich Štyrský. Přijďte od 10:00 do 18:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Kolotoč a historický autobus v Plzni

Naposledy o tomto víkendu se můžete na plzeňském náměstí Republiky svézt na uměleckém kolotoči Le Manège Carré Senart., a to mezi 13:00 a 19:00. Užijete si také poslední večerní projekce na katedrálu sv. Bartoloměje. Více se dozvíte zde.

Varhanní koncert v Plzni

Koncert se koná v sobotu u příležitosti Slavnosti Všech svatých v kostele sv. Petra a Pavla v Plzni-Liticích na Budilově náměstí. Na zrestaurované varhany zahraje od 16:30 regenschori katedrály Pavel Šmolík. Více zde.

Ústecký kraj

Výstava voskových figurín v Mostě

Sbírku zvláštních voskových figurín uvidíte na výstavě v mosteckém kulturním domě Meduza. Výstavu plnou anomálií, jako jsou srostlá siamská dvojčata či lidé se dvěma hlavami můžete navštívit do neděle mezi 10:00 a 18:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Mezinárodní festival outdoorových filmů

Filmová přehlídka, která je určena vyznavačům adrenalinových sportů, extrémního cestování a horolezectví, zavítá v pátek a sobotu do Kina Vesmír v Pelhřimově. Účastníci si vyberou ze čtyř bloků vždy od 17:00 a 20:00. Program naleznete zde.

Zlínský kraj

Zahrádkářský týden na zámku

Výstava podzimních plodů, produktů a dekorací bude probíhat na zámku Lešná od úterý do neděle. O dušičkovém víkendu bude navíc spojená s prodejem ovoce, zeleniny, medu, proutěného zboží a keramiky. Výstava bude otevřena o víkendu od 9:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám