Hlavní obsah

Z belgického zábavního parku zbyly sotva ruiny

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zněl tam smích i nadšené výskání na kolotočích. Lidé se tam sjížděli kvůli zábavě a zážitkům. Dnes z belgického zábavního areálu nezůstalo téměř nic. Prohlédnout si můžeme jen smutné fotografie ukazující sešlou tvář dříve halasícího parku.

Foto: Profimedia.cz

Barevné kolotoče dokonale schované mezi větvemi stromů a keřů.

Článek

Pověst Dadiparku v Dadizele v Belgii utrpěla velkou ránu před 14 lety, kdy tam došlo k tragickému zranění malého chlapce. Na vodní atrakci přišel o ruku. Od té chvíle lidé čím dál více pochybovali o bezpečnosti parku.

Foto: Profimedia.cz

Pokladny park dnes už nepotřebuje.

Návštěvníků postupně ubývalo, až nezájem nebylo možné ignorovat. Park byl v roce 2002 uzavřen. Hovořilo se o rekonstrukci, ale nikdy k ní nedošlo. Stejně jako ke znovuotevření, přestože se někteří o obnovení funkce areálu snažili.

Foto: Profimedia.cz

Kolotoč, který už nikoho nesveze.

V pustoprázdném parku se často scházeli sprejeři, sem tam i skejťáci, kteří některé zdi využívali jako rampy. V roce 2012 začala postupná demolice parku, jehož tvář v předchozích letech nevratně zdeformovala příroda. Ta jednotlivé atrakce a vybavení doslova pohltila.

Foto: Profimedia.cz

Ztrouchnivělé atrakce budí hrůzu.

Mladý belgický fotograf Kris Van de Sande vytvořil v Dadiparku sérii ponurých snímků. Když se tam kvůli focení vydal, potkal prý v areálu několik místních, jak mezi ruinami venčí psy. Ani nostalgie ovšem ke vzkříšení parku nepomohla.

Reklama

Související témata:

Související články

České zábavní areály, které si děti zamilují

Tipů na pěkný výlet s dětmi není nikdy dost – zvlášť když jde o místa, která jsou právě pro nejmenší návštěvníky stvořená. V zábavních areálech si děti mohou...

Výběr článků

Načítám