Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát, pasažérka rodila

Novinky, fis

Letadlo společnosti Delta Airlines původně mířilo s 230 pasažéry z nizozemského Amsterdamu do Atlanty v americké Georgii. Jeho trasa se ale brzy změnila, protože jedna z cestujících pocítila záhy po vzletu porodní bolesti. Ty se rychle stupňovaly.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 767-300 společnosti Delta Airlines musel tento týden nouzově přistát pouhé dvě hodiny po vzletu. Ilustrační foto

Článek

Napjatá situace vznikla poslední srpnový týden na palubě Boeingu 767-300 letecké společnosti Delta Airlines. Ani ne hodinu poté, co se stroj v Amsterdamu odlepil od ranveje, začala pasažérka v pokročilém stádiu těhotenství rodit. V tu dobu se letadlo nacházelo nad Anglií.

K nouzovému přistání došlo dvě hodiny po vzletu na irském letišti Shannon Airport, odkud byla žena okamžitě převezena do nemocnice. Tam krátce nato porodila, jak uvedl místní deník The Clare Herald. Letadlo zhruba dvě hodiny po nouzovém přistání pokračovalo dále v původně plánované trase.

Řada aerolinek vyžaduje od těhotných cestujících potvrzení od lékaře či porodní asistentky, že mohou letět. Tento dokument pak nesmí být starší než jeden měsíc. Delta Airlines podobné potvrzení nevyžaduje, pouze těhotné ženy vyzývá, aby se o cestování letadlem poradily s lékařem dříve, než se rozhodnou koupit letenku.

Královská univerzita porodnictví a gynekologie sídlící v Londýně na základě výzkumů uvádí, že létání během těhotenství, včetně pokročilejších stádií, nepředstavuje nijak velké riziko. Tvrdí, že neexistují žádné důkazy souvislosti mezi létáním a předčasným porodem či prasknutím plodové vody.

Reklama

Výběr článků

Načítám