Hlavní obsah

Závrať volá: Prosklená vyhlídka ve výšce 280 metrů otřese i nejotrlejšími

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte horší žaludek a ocitnete se někdy v samotném srdci kanadské části Skalnatých hor, nová vyhlídka Glacier Skywalk asi nebude nic pro vás. Ač působivá, pohled z místa nacházejícího se 280 metrů nad zemským povrchem, pro slabší povahy není.

BEZ KOMENTÁŘE: Z prosklené vyhlídky se vám zatočí hlavaVideo: glacierskywalk.ca

 
Článek

Visutá prosklená platforma nabízí úchvatný výhled na Skalnaté hory, jakého se vám jinde nedostane. Avšak nejdříve se budete muset odhodlat a dostat sami sebe na vyhlídku, která poprvé přivítá první zájemce z řad veřejnosti už 1. května. Výstavba vyhlídky Glacier Skywalk vyšla na více než 400 miliónů korun, ale odměnou je turistům výjimečný zážitek.

Vyhlídka ve tvaru písmene „U” trčící přímo nad údolím Sunwapta v národním parku Jasper ve státě Alberta je zážitkem, který ocení nejen zanícení fotografové, ale třeba i cestovatelé s rodinami.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto probíhala výstavba prosklené vyhlídkyVideo: glacierskywalk.ca

Ač by někdo mohl říci, že konstrukce vyhlídky působí na první pohled jako pěst na oko, tak její návrh v roce 2011 vyhrál přední architektonické ocenění. Kombinace oceli, skla a dřeva je podle expertů do krajiny vhodná. Stavba navíc funguje výhradně na solární energii.

Turisty k vyhlídce vozí zdarma kyvadlový spoj, který vyjíždí od budovy Columbia Icefield Glacier Discovery Center. Vstupné na vyhlídku vyjde pro dospělé na 450 korun, děti zaplatí polovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám