Hlavní obsah

Dvorská zoo chce otevřít lví safari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok změn čeká zoologickou zahradu ve Dvoře Králové nad Labem. Ta letos plánuje rozšíření chovu afrických zvířat a zahájení výstavby nového lvího safari. Změn se dočkají také výběhy nosorožců a žiraf.

Foto: Archiv Zoo Dvůr Králové nad Labem

Návštěvníci dvorské zoo budou moci nejspíš už příští rok nahlédnout v safari více do života lvů. Ilustrační foto

Článek

„Mělo by se objevit několik malých expozic nových afrických zvířat, například mangust, sov či obřích želv,“ řekl ředitel dvorské zoo Přemysl Rabas. Novinkou bude také úprava části expozice plazů. Ta návštěvníkům nabídne pohled na nejvíce jedovatá africká zvířata.

Zoo plánuje nadále rozšiřovat své propojení s Afrikou. Během roku zpřístupní výstavu afrických soch či obrazů. Na červenec připravuje africký festival a otevřen by měl být také stánek s africkým jídlem.

Během letošního roku by měla vzniknout hlavní stavební část lvího safari, které turisté budou moci navštívit nejspíš už v příštím roce. „Přes vjezdový modul auta vjedou do areálu, kde bude přes půl kilometru cest a kolem dost prostoru, aby tam mohla smečka lvů spokojeně žít,“ upřesnil Rabas. Podmínkou pro vjezd automobilů do lvího safari budou uzavřená okna. Celý areál také bude pod nepřetržitým dohledem.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Dvorskou zoologickou zahradu, otevřenou v roce 1946, za minulý rok navštívilo 408 tisíc návštěvníků, což bylo o 35 tisíc více než v roce 2012. Zoo se specializuje na africká zvířata. Velmi úspěšná je například v chovu žiraf, zeber a nosorožců.

Reklama

Výběr článků

Načítám