Hlavní obsah

Nedostatek sněhu zahání turisty do bazénů a aquaparků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco řada lyžařských středisek téměř zeje prázdnotou a počítá ztráty způsobené neobvykle teplou zimou, aquaparky vítají houfy návštěvníků. Neblahé podmínky pro zimní sporty během právě probíhající sezóny vábí k vodním radovánkám. Na přeplněnost bazénů a aquaparků měly vliv pravděpodobně také vánoční prázdniny či zvýhodněné ceny vstupenek a služeb.

Foto: Profimedia.cz

Řadě českých bazénů a aquaparků stoupla koncem loňského a počátkem letošního roku návštěvnost. Ilustrační foto

Článek

„Nemáme návštěvníky kam dávat. Už před obědem bývá stop stav, kdy nepouštíme další lidi. Dovnitř tak smí jen osoba za osobu," popsal situaci vedoucí provozu aquaparku v Uherském Hradišti Vladimír Dočekal. Dodal, že na návštěvnosti se kromě teplého počasí projevily i prázdniny na sousedním Slovensku. Uherskohradišťský aquapark v prosinci navštívilo kolem 30 tisíc lidí.

Vyšší návštěvnost registruje také aquapark Delfín v Uherském Brodě. „Máme plno, což poslední roky nebylo. Denně chodí přes 1000 osob," pochvaloval si ředitel Vlastimil Šmíd. Aquapark láká návštěvníky na zvýhodněné vstupné. Nabízí například zdarma saunu nebo za vstupenku na dvě či tři hodiny vstup na celý den.

Příbramský aquapark přivítal v prvních lednových dnech dvojnásobek lidí proti stejnému období v loňském roce. Například minulý čtvrtek sem zamířilo 666 lidí, v sobotu jejich počet vzrostl na 676, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje více než dvojnásobný nárůst.

Teplé počasí překazilo i tradiční závod

Více návštěvníků si už koncem loňského roku našlo cestu také do kladenského aquaparku a zájem nepolevoval ani v prvních lednových dnech. Minulý týden byla ve čtvrtek a v pátek podle pracovníků kladenských sportovních areálů návštěvnost aquaparku proti začátku loňského roku vyšší o 25 až 30 procent. O víkendu se pak situace vrátila k normálu.

Na nedostatek návštěvníků mezi svátky i po Novém roce si nemůže stěžovat ani berounský aquapark. „V sobotu u nás bylo přes 900 lidí a v neděli přes 1000. To jsme měli v době, kdy se aquapark otevřel. Jsme úplně nadšení," uvedl ředitel plaveckého areálu Vojtěch Matějček.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Kvůli nedostatku sněhu na Jizerské magistrále museli organizátoři odvolat 47. ročník Jizerské padesátky. Tento dálkový závod v běhu na lyžích se tak ve své historii neuskuteční popáté. Jak dlouho si čeští lyžaři ještě budou muset hledat alternativy místo sportování na zasněžených tratích, ukáží až další dny a týdny aktuální zimní sezóny.

Reklama

Výběr článků

Načítám