Hlavní obsah

Výprava do minulosti. Norsko otevře unikátní vikingský park

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náhled do prastaré kultury bojovných Vikingů nabídne nový zábavní park na západě Norska. Projekt, který ve světě nemá obdoby, vyjde podle odhadů v přepočtu na zhruba 1,15 miliardy korun. Turisté si tady dějiny skandinávských mořeplavců budou moci doslova zažít.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se ve vikingském zábavním parku dozvědí, jak první obyvatelé Norska žili, jedli i bydleli. Ilustrační foto

Článek

V největším vikingském parku na světě najdou návštěvníci horskou dráhu, zhlédnou ostré bitvy a stanou se také hosty či alespoň svědky bujarých vikingských slavností i hostin. Zábavní park Viking Land by měl pravděpodobně vyrůst na západě Norska u obce Fosen.

„Nic podobného ve světě neexistuje. Projekt je unikátní,“ uvedl autor projektu Odd Erik Salvesen v rozhovoru pro norský deník VG. Možná právě jedinečnost by k vikingským atrakcím měla přilákat okolo 300 000 návštěvníků ročně.

Areál zábavního parku by se podle většiny zdrojů měl otevřít už v roce 2014. Server norského listu The Norway Post však uvádí rok 2017. Uvnitř parku projdou podle plánu turisté celkem třemi zónami. Jedna by měla být inspirovaná zemí bohů, kterou je bájný Ásgard, další část provede návštěvníky přírodou a poslední jim poodhalí život ve vikingské vesnici.

Anketa

Zavítali byste při cestě Norskem do vikingského parku?
Ano
98 %
Ne
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 201 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám