Hlavní obsah

České aerolinie rozšířily lety do Ruska

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie (ČSA) již létají podle zimního letového řádu, který bude platit do 29. března 2014. Rozšířily v něm počet pravidelných spojů z pražské Ruzyně a Karlových Varů do Moskvy, Petrohradu a dalších ruských měst.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Letadlo společnosti ČSA, v pozadí pražské letiště

Článek

Zatímco počet letů z Česka do Moskvy, ruské metropole, Petrohradu, Permu a Nižného Novgorodu ČSA posílily, letecké spoje do Mnichova, Madridu a Budapešti naopak omezily. „Ve spolupráci s našimi partnery nyní nabízíme cestujícím pravidelné spojení do celkem 89 destinací ve 45 zemích,“ sdělil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

ČSA jsou od září 2012 součástí Českého aeroholdingu. Tomu patří 53,74 procenta akcií této letecké společnosti, 44 procent vlastní Korean Air a 2,26 procenta Česká pojišťovna.

Právě díky partnerství s Korean Air teď ČSA rozšířily své dálkové lety o nové asijské destinace. Například o Manilu a ostrov Ceb na Filipínách, thajský Phuket či Hongkong a Šanghaj s přestupem v Soulu.

Osvědčuje se i spolupráce ČSA s Travel Servicem. Na základě dosavadních dobrých zkušeností budou obě letecké společnosti pod značkou Smart Wings nově sdílet kódy na pravidelných linkách mezi Prahou, Římem, Barcelonou a Tel Avivem.

ČSA oslavily devadesátiny

České aerolinie v úterý oslavily 90. výročí od svého prvního letu. Ten se uskutečnil 29. října 1923 dvojplošníkem Aero A-14 Brandenburg na trase z pražských Kbel do Bratislavy. Nyní mají ČSA ve flotile 23 letadel. Jeden dálkový Airbus 330300, patnáct střednětraťových airbusů a sedm turbovrtulových strojů ATR pro kratší lety.

„Vzhledem k poklesu poptávky po letech do některých destinací jsme zapůjčili dvě letadla i s posádkami jiným leteckým společnostem. Konkrétně jde o letoun A319, který byl pronajat společnosti Air Baltic pro linku Riga–Abú Dhabi, a stroj A320, jenž bude přes zimu používat Travel Service,“ informoval Šabík.

Reklama

Výběr článků

Načítám