Hlavní obsah

Žena chtěla do Granady, skončila na Grenadě

Novinky, jky
Plymouth

Měl to být poklidný a pohodový výlet do Španělska. Dvaašedesátiletá Lamenda Kingdonová si naplánovala výlet do španělské Granady, aby mohla spatřit středověký komplex paláců a pevností Alhambra. Právě toto místo měla na seznamu památek, které chtěla stihnout vidět před svou smrtí. Nečekala však, že chybou agentury, která cestu zajišťovala, skončí v Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

Sem žena původně chtěla letět, kvůli záměně jednoho písmene však odletěla do Karibiku.

Článek

Dvaašedesátiletá žena z britského Plymouthu se rozhodla, že chce navštívit palác Alhambra ve španělské Granadě poté, co u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Pracovnice bonusového programu Avios však zachybovala a naneštěstí na její přešlap žena přišla až v letadle.

Kingdonová se v únoru 2012 dozvěděla, že má rakovinu prsu. A jakoby to snad nestačilo samo o sobě, v červnu jí lékaři oznámili, že má nádor na mozku. Jakmile dokončila první kolo léčby, rozhodla se utratit nevyužité bonusové míle svého manžela a naplánovala si cestu do španělské Granady, aby si splnila jeden ze svých snů, které si sepsala během léčby.

Foto: Profimedia.cz

Grenada by byla pro mnoho lidí lákavější než Granada.

Britka odletěla z londýnského letiště Gatwick 1. září. Uvedla, že si povšimla, že na svém palubním lístku má Grenada Airport, ale měla za to, že se to tak asi ve Španělsku píše, protože se někdy místa v cizích zemích píší jinak. „Abych byla upřímná, měla jsem v hlavě jiné věci,” připustila.

Během letu už snědla servírované jídlo a spokojeně popíjela gin s tonicem. Pak ale přišlo na řadu nemilé zjištění.

Na omyl přišla díky spolupasažérce

„Začala jsem vedle sedící pasažérce povídat, že se moc těším na návštěvu Alhambry. Povídala jsem o tom, jak mám to místo na svém seznamu snů, které si chci splnit. Ta mi však odvětila, že mě k paláci Alhambra tento let určitě nepřivede. Doslova jsem ztuhla, protože jsem měla za to, že mířím do Španělska a myslela jsem, že už budeme brzy přistávat,” uvedla Britka.

Kingdonová nakonec opustila letadlo při plánovaném mezipřistání na ostrově Svaté Lucie. Tam strávila šest hodin v letištním salónku a nasedla na letadlo zpět na Gatwick.

„Mým hlavním strašákem bylo to, že na mě měl ve Španělsku na letišti čekat vůz taxi. Pracovníci nakonec vše vyřešili a záležitost s objednaným vozem vyřešili. Moc se mi omlouvali a poté pro mě otevřeli láhev šampaňského. Do Granady jsem nakonec odletěla další den. Všechny využité bonusové míle mi byly vráceny a ještě jsem byla odškodněna dalšími navíc. Ty bych chtěla využít na návštěvu dalšího místa na svém seznamu - Nového Zélandu,” dodala čiperná žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám