Hlavní obsah

Dva mladí Češi chtějí dát Česku moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mladí muži, Čech a Moravan, chtějí dokázat, že i největší stereotypy lze nabourat, má-li k tomu člověk dost odhodlání a chuť měnit svět kolem sebe. V předvolebním čase přicházejí multimediální umělec Zdeněk Slouka a student režie a scénáristiky na Univerzitě Tomáše Bati Tadeáš Daněk s recesistickým projektem „získat pro Česko moře”.

Foto: Zdeněk Slouka a Tadeáš Daněk

Zdeněk Slouka a Tadeáš Daněk na startu své cesty do Bibione.

Článek

Celkem 30denní pěší putování obou mladíků z Prahy do italského Bibione bude možné průběžně sledovat na internetu.

Nápad se zrodil v hlavách dvou kamarádů, kteří si tak chtějí splnit nejen klukovský sen, tedy podniknout pěšky cestu do vzdálené země, ale zároveň se i pokusit vytrhnout z apatie všechny lidi, kteří jsou už unaveni z předvolebního období. Ne náhodou si proto pro své putování za mořem vybrali právě předvolební čas.

Díky zveřejňování fotek přes Instagram mohou všichni sledovat cestovní příspěvky a přesvědčit se, zda se jim jejich sen „získat pro Česko moře” opravdu daří naplnit. V nadcházejících dnech by se měly objevit i video příspěvky cestovatelů na YouTube.

Tadeáš a Zdeněk vyrazili na cestu z Prahy do severoitalského přímořského města Bibione ve čtvrtek 17. října 2013. Trasa vede přes Německo a Rakousko a je přibližně 670 km dlouhá. Mladí muži mají cestu dobře promyšlenou a počítají s tím, že pokud ujdou okolo 22 kilometrů denně, měli by do cíle dorazit zhruba po 30 dnech. Oba pak doufají v duševní podporu ostatních Čechů.

V Bibione, kam kdysi pešky došel i Karel Hynek Mácha, plánují Tadeáš a Zdeněk nabrat trochu moře pro celou Českou republiku a dopravit ji zpět do své rodné země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám