Hlavní obsah

Vítejte na palubě letu 666, dnes je pátek třináctého. Cíl je HEL. Nastoupili byste?

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pro pověrčivého člověka až neúnosná souhra špatných znamení - let číslo 666 má datum pátek třináctého a cílovou destinaci HEL (zkratka finské metropole Helsinky), což v angličtině po doplnění druhého „l“ znamená peklo. Nastoupili byste?

Foto: koláž Novinky, Profimedia.cz

Horší kombinace čísel snad vzniknout nemohla. Ilustrační foto

Článek

Airbus A320 letecké společnosti Finnair se odlepil dnes, v pátek 13. 9. ve 13.27, od ranveje kodaňského letiště. Nic zvláštního, řeknete si. Ovšem těm, kteří alespoň trochu věří na pověry a různá znamení, představa nástupu na palubu tohoto letadla možná přece jen nažene husí kůži.

Let z dánské metropole do finské nese ďáblovo číslo 666, v kolonce cílové destinace bije do očí HEL (zkratka Helsinek), což v angličtině se zdvojeným „l“ znamená peklo. A aby toho nebylo málo, letadlo startovalo v pátek 13., a to dokonce ještě po 13. hodině.

Co se honí hlavou cestujícím, a zda hříčce čísel vůbec věnují pozornost, si můžeme jen domýšlet, pilot Juha-Pekka Keidasto ale pověrčivý není. Podle britského deníku Metro považuje tuto zdánlivě prokletou číselnou kombinaci za pouhou náhodu.

Žádná panika ani černé myšlenky skutečně nebyly na místě. Ve 14:48 SELČ přistálo letadlo úspěšně v Helsinkách.

Anketa

Báli byste se nastoupit na palubu tohoto letadla?
Ano
29,3 %
Ne
70,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22523 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám