Hlavní obsah

První turisté odcestovali v noci do Egypta

Aktualizováno

Z pražského letiště odletěla v noci na čtvrtek dvě letadla s turisty do Egypta. Dvě cestovní kanceláře lety do této země obnovily, uvedl Radiožurnál. Do Egypta vycestovali lidé s cestovními kancelářemi Blue Style a Fischer.

Článek

Stále však trvá varování ministerstva zahraničí do této země necestovat.

"Naši klienti jsou rozumní lidé a rozhodně nejsou hazardéři. Z velké části situaci v Egyptě znají z předchozích zájezdů. Vědí, že v letoviscích byl vždy klid. Většinu z klientů, kteří měli zakoupený zájezd s odletem 5. a 8. září, jsme telefonicky kontaktovali a přes 80 procent z nich mělo zájem letět. Zbylým klientům jsme bezplatně změnili destinaci, nebo vrátili peníze," říká mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi už dříve uvedla, že v případě nutnosti jsou připraveni klienty ihned evakuovat. „V tuto chvíli však nevidíme důvod, proč do egyptských letovisek Marsa Alam a Hurghada nelétat“, dodala.

Cestovní kanceláře argumentují tím, že situace se v posledních dnech v zemi uklidnila a v turistických letoviscích se nic nebezpečného a nestandardního neděje. Uvádějí také, že varování jiných států, například Velké Británie, tak přísná nejsou a na letoviska se nevztahují.

Lidé, kteří se do země vypraví, se však musí smířit s tím, že z její historie toho příliš neuvidí. Cestovní kanceláře nepořádají výlety do Káhiry ani do Luxoru, lidé se tak musí smířit s tím, že dovolenou stráví v hotelu a přilehlých místech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám