Hlavní obsah

Na zapadlé mexické pláži je spousta stínu a málo soukromí

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maličká mexická pláž Playa de Amor, zdánlivě dokonale ukrytá mezi skalami, se tváří jako ideální místo pro poklidnou či romantickou dovolenou. Svojí malebností a unikátností je ale už poměrně proslulá, takže očekávání, že se tu vyhnete jiným turistům, rozhodně není sázkou na jistotu.

BEZ KOMENTÁŘE: Dříve skrytá mexická pláž je dnes cílem stovek turistů z celého světa

 
Článek

Malé neobydlené ostrovy Marieta (Islas Marietas) jsou vzdálené zhruba 40 kilometrů od města Puerto Vallarta. To leží na území mexického státu Jalisco na pobřeží Tichého oceánu. V roce 2005 na ostrovech vznikl národní park Islas Tres Marietas.

Tyto ostrovy vulkanického původu jsou domovem tisíců ptáků a dalších živočichů, které se mexická vláda rozhodla vytvořením národního parku chránit před lovem a rybařením.

Foto: Profimedia.cz

Přírodou důmyslně ukrytá pláž je už léta populární turistickou destinací.

K tomu, abyste se ocitli na jedinečné pláži Playa de Amor, v překladu Pláž lásky, známé také jako Hidden beach (tedy skrytá pláž), musíte překonat krátkou plavbu skalním tunelem. Plavci, ani ti, kteří se rádi celý den sluní, si tady sice na své moc nepřijdou, přesto je návštěva tohoto místa jistě nadchne.

Vyčerpávající horko tu cestovatele netrápí, během přílivu totiž osvěžující mořské vlny oplachují velkou část pláže. O stín tady také není nouze. Schovaná mexická pláž je zkrátka malým pozemským rájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám