Hlavní obsah

Tipy na víkend: Do Kladna za filmovým festivalem či na Vysočinu ochutnat slivovici

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu odezněly masopustní a zabijačkové víkendy, volnočasový program místo nich vyplňují výstavy, besedy, koncerty i degustace všeho druhu. Tento víkend se můžete minimálně na dvou místech Česka zúčastnit ochutnávky slivovice. Jestli alkoholu neholdujete, zajděte si na jednu z mnoha kulturních akcí.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci slivovice si tento víkend bezpochyby užijí.

Článek
Praha

Kupkova Cesta k Amorfě je u konce

Už jen do 3. března můžete navštívit mezinárodní výstavu Františka Kupky. Ta nese název Cesta k Amorfě a do dnešního dne ji stihlo zhlédnout přes 30 tisíc návštěvníků Salmovského paláce na Hradčanském náměstí. Více informací o výstavě najdete zde.

Poznejte blíž Baracka Obamu

Americké centrum v Praze naplánovalo na páteční odpoledne promítání dokumentu Z Havaje do Bílého domu. Zhruba hodinová podívaná mapuje cestu Baracka Obamy na post prezidenta USA. Čas promítání i další informace najdete zde.

Středočeský kraj

Filmový festival Klapka

Významným hostem amatérského filmového festivalu Klapka 2013 bude v sobotu režisér David Ondříček. V kladenském kině Hutník se mohou filmoví fandové za dobrovolné vstupné zúčastnit promítání filmů, výstavy fotografií i dalšího programu. Akce je plánovaná od 14:00 do 20:00, poté pořadatelé chystají after party. Bližší informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Program z dílny průvodců

Sdružení průvodců z Českého Krumlova přichystalo návštěvníkům města na tento víkend bohatý program. V sobotu od 14:00 proběhnou prohlídky historického centra města, na neděli je plánovaná, taktéž od 14:00, debata Krumlov v letech 1938 – 1948 s pamětníky. Více o víkendovém programu v Českém Krumlově čtěte zde.

Plzeňský kraj

Ódy na dudy

V pořadí už dvanáctá beseda určená milovníkům zvuku dud a hry na tento hudební nástroj se koná v sobotu v Rokycanech. Nebude se samozřejmě jen mluvit, součástí semináře je také dudácké hudební vystoupení. Více informací o akci najdete zde.

Karlovarský kraj

Za zvuků country

Sobotu si v rytmu country budou užívat obyvatelé Ostrova. V Kulturním domě se tu koná od 20:00 oblíbený Country ples s živou hudbou a westernovým programem pro zpestření. Jen pozor, ať vás tu nechytí do lasa. Více o programu hledejte zde.

Výhradně pro ženy

Výstavu s názvem Kabelky a milostné dopisy si užijí především ženy. Expozice plná historických kabelek z období let 1900 až 1930 je doplněná o dobové předměty. Druhou hlavní linií výstavy jsou milostné dopisy významných českých osobností, jakými jsou třeba Gustav Mahler či Vladimír Vančura. Do 10. března můžete celou expozici vidět v Muzeu Sokolov. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Jak se tvoří rodokmen

Jestli si rádi prohlížíte stará rodinná alba a baví vás pátrat po životních příbězích předků, jistě vás zaujme výstava v Regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci. Je nazvaná Putování za předky a jejím obsahem jsou rodokmeny, kroniky i erby. Výstava končí tuto sobotu. Bližší informace čtěte zde.

Liberecký kraj

Očima/pohlednicemi libereckého rodáka

Už jen do konce února mají zájemci možnost zhlédnout výstavu historických pohlednic Egona Wienera. Liberecká expozice prezentuje skrze pohlednice zdejšího rodáka krásy kraje i vzpomínky na jeho minulost. Vstup na výstavu je zdarma. Další informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

O roubené tradici

Regionální muzeum v Náchodě v pátek v 16:00 zahájí vernisáž výstavy s názvem Lidová roubená architektura Kladského pomezí. Právě historickou a pohádkovou roubenou architekturu tu budou moci návštěvníci blíže poznat od tohoto víkendu až do 30. března. Zavítat sem můžete kdykoliv kromě neděle a pondělí. Více o otevírací době muzea i cenách vstupenek najdete zde.

Pardubický kraj

Tanec, video a hudba

Videodiskotéka plná oblíbených videoklipů a hudby rozhýbe v sobotu večer Litomyšl. V místním Dance Clubu u Kolji to bude od 21:00 opravdu žít.

Vysočina

Velkolepé „slivobraní“

Tento víkend patří nejen na Vysočině ochutnávce slivovice a ovocných pálenek. V Třebíči tuto degustaci ale pojali ve velkém. Koná se tu 6. ročník Mezinárodního koštu slivovice. Ochutnávat tu můžete v sobotu od 15:00 za cenu 150 korun. Bližší informace k akci čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Brněnská hudební divočina

Hvězdy zahraniční taneční muziky i české premiéry, techno i neotřelé hudební mixy zavalí v pátek od 18:00 brněnské Boby centrum. Více o akci nazvané Citadela Cube Game najdete zde.

Olomoucký kraj

Až na konec Evropy

Z Čech se vydal po Evropě vybavený fotoaparátem a tvořivou náladou, když se vrátil, sestavil z vytvořených fotek výstavní expozici. Řeč je o „cyklocestovateli“ Bohoušovi Ptáčkovi. Naposledy tuto sobotu můžete od 10:00 do 16:00 zhlédnout některé evropské země jeho očima. Fotografie vystavují Městská kulturní zařízení ve Šternberku. Více informací o expozici čtěte zde.

Zlínský kraj

Tak chutná slivovice

V sobotu se od 15:00 v kulturním domě v Leskovci koná košt slivovice, jablkovice i dalších druhů pálenek. Vstupné je 50 korun. Více informací čtěte zde.

Na ples v bačkorách

Rožnov pod Radhoštěm, respektive místní Společenský dům, pořádá v sobotu od 19:00 papučový bál. Jeho heslem je: Nevěšte papuče na hřebík!!! Více o akci najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Koncertní sobota v Krnově

Hudební klub v Krnově si pro své návštěvníky naplánoval na sobotní večer akustický koncert Tata/Bojs. After party zajistí DJ Muflon. Více informací o koncertu čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám