Hlavní obsah

Pestré barvy Grand Canyonu pod sněhem mizí, turistům to nevadí

Novinky, Klára Fischleinová

Národní park Grand Canyon v americkém Coloradu sice v zimním období trochu ztrácí na barevnosti, o turistickou oblibu ho to ale neubírá. Kontrast pohádkově zasněžené krajiny a cihlově červených skal vytváří dojem prolínání ročních období. Návštěvníci vybavení zimním oblečením mu tak pohlíží do méně známé tváře.

Foto: Profimedia.cz

Ani chladné počasí turisty od návštěvy Grand Canyonu neodradí.

Článek

Téměř 500 kilometrů dlouhé údolí, jímž se vine řeka Colorado, slunce zesilující tón oranžovočervených a hnědožlutých skal - tak lze v zimě vidět Grand Canyon jen částečně. Především v jeho jižní (navštěvovanější) části se totiž ve výšce více než 2000 metrů nad mořem poměrně dlouho drží sníh.

Zatímco vršek kaňonu vypadá jako pocukrovaný, na údolí, kde bývá i o 10 °C tepleji, zimní počasí téměř zpozorovat nelze. Ani v nižších teplotách, větší větrnosti a v době, kdy pestrobarevnost krajiny oslabí vrstva bílého sněhu, nezejí turistická stanoviště prázdnotou. Skalnatý gigant totiž působí o něco méně divoce a dobrodružně, ale více idylicky, pohádkově.

Foto: Profimedia.cz

Romantický pohled na Grand Canyon

V případě, že turisty u Grand Canyonu zastihne silný vítr nebo sněhová bouře, mohou místo pozorovat například z Yavapai Observation Station. Tam výhled umožňují velká okna nasměrovaná na kaňon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám